British Airways: Οι επιβάτες μπορούν να «σβήνουν» το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα στις πτήσεις Αγγλίας - Σκωτίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
British Airways: Οι επιβάτες μπορούν να «σβήνουν» το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα στις πτήσεις Αγγλίας - Σκωτίας
H IAG, μητρική της British Airways έχει δεσμευτεί πως το 10% των πτήσεων της θα πραγματοποιείται με Sustainable Aviation Fuel (SAF) μέχρι το 2030.

Έναν μηχανισμό που επιτρέπει στους επιβάτες να πληρώνουν «μερίδιο» για τα λεγόμενα «βιώσιμα καύσιμα πτήσης», ώστε να μειώνουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, παρουσιάζει η British Airways.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα προμηθευτεί αρκετά Sustainable Aviation Fuel (SAF) από την BP για τις πτήσεις που θα πραγματοποιεί μεταξύ Λονδίνου και Σκωτίας, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου για την Κλιματική Αλλαγή COP26 στην Γλασκώβη.

Η δυνατότητα να πληρώσουν για τα SAF θα προσφέρεται στους επιβάτες παράλληλα με την ήδη υπάρχουσα επιλογή για «ισοστάθμιση» του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με προγράμματα όπως η αναδάσωση.

Τα βιώσιμα καύσιμα έχουν αναδειχθεί ως κύριο στοιχείο που βοηθά τους αερομεταφορείς να μειώσουν τις εκπομπές CO2 σε διάστημα δεκαετίας, πριν μπορέσουν οι μικρότερες αεροπορικές εταιρείες να «γυρίσουν» σε ηλεκτρική ενέργεια ή υδρογόνο.

H IAG, μητρική της British Airways έχει δεσμευτεί πως το 10% των πτήσεων της θα πραγματοποιείται με Sustainable Aviation Fuel (SAF) μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η British Airways «μπαίνει» στον χώρο των οικονομικών πτήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider