«Κλείδωσαν» ανάδοχοι για τα 456 εκατ. ευρώ των προσφυγικών δομών

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κλείδωσαν» ανάδοχοι για τα 456 εκατ. ευρώ των προσφυγικών δομών
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ενέκριναν τους νικητές. Στις κοινοπραξίες υπό τις NOVACON, ΑΒΑΞ, UNISON και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ο mega διαγωνισμός για Facilities Management.

Αν και απομένει να δούμε κατά πόσο το «τελικό αποτέλεσμα» μπορεί να επηρεαστεί από ενδεχόμενη υποβολή προσφυγών, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησε πλέον και «με τη βούλα» στην επιλογή και των έξι κοινοπραξιών για τις αντίστοιχες έξι δομές προσφύγων, ενός project που προσεγγίζει συνολικά το μισό δισ. ευρώ.

Όπως είχε αποκαλύψει το insider.gr στις 30 Ιουλίου, ο μεγάλος διαγωνισμός του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την παροχή υπηρεσιών Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facilities Management) κάθε τύπου Δομών προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας έδειχνε να καταλήγει σε 4 κοινοπραξίες. Πρόκειται για έναν μεγάλο σε ύψος έργο, με τετραετή διάρκεια. Ο αρχικός εκτιμώμενος ετήσιος προϋπολογισμός του έργου είχε υπολογιστεί σε 114 εκατ. ευρώ, ενώ ο μέγιστος προϋπολογισμός του έργου δύναται να ανέλθει σε 456 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, αλλά και με δυνατότητα προαίρεσης έως 100%. Το έργο χρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία για την Μετανάστευση.

Οι ανάδοχοι, όπως αρχικά είχαν οριστεί, ήταν κοινοπραξίες υπό τις NOVACON Α.Ε. - BRINK'S SECURITY, ΑΒΑΞ, UNISON και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ο τίτλος της συμφωνίας πλαίσιο είναι: «Παροχή υπηρεσιών Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facilities Management) κάθε τύπου Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο προσφύγων και μεταναστών και συναφών υποδομών και εγκαταστάσεων, καθώς και κτιριακών υποδομών κάθε Υπηρεσίας αρμοδιότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου». Οι ανάδοχοι του διαγωνισμού θα αναλάβουν τις υπηρεσίες καθαρισμού των χώρων, τη φύλαξη καθώς και τη συντήρηση / διαχείριση των εγκαταστάσεων. Καλύπτει γεωγραφικά το σύνολο της Επικράτειας και χωρίστηκε σε 6 υποέργα-κατηγορίες.

Με σχετικές αποφάσεις του υπουργείου «κλείδωσαν» στις 11 Αυγούστου οι ανάδοχοι για τις 4 πρώτες συμβάσεις για τις δομές προσφύγων, ενώ προ ημερών (έγγραφα με σχετική ημερομηνία 18/08) εγκρίθηκαν και τυπικά οι συμβάσεις για τις άλλες δύο δομές.

Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου αποφάσισε την ανάδειξη των κάτωθι οικονομικών φορέων ως προσωρινών αναδόχων για κάθε τμήμα της συμφωνίας-πλαίσιο, βάσει της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς μόνο βάσει της τιμής, ως εξής:

i “NOVACON Α.Ε. - BRINK'S SECURITY SERVICES SA - BRINK'S AVIATION SECURITY SERVICES SA - BRINK'S CASH AND VALUABLE SERVICES SA - LA BOLAGET FACILITY MANAGEMENT A.E.” για το τμήμα 1. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας (μέρος) με συνολική ετήσια εκτιμώμενη αξία (χωρίς ΦΠΑ) 14,2 εκατ. ευρώ και συνολική αξία 56,8 εκατ. ευρώ.

ii. “NOVACON Α.Ε. - BRINK'S SECURITY SERVICES SA - BRINK'S AVIATION SECURITY SERVICES SA - BRINK'S CASH AND VALUABLE SERVICES SA - LA BOLAGET FACILITY MANAGEMENT A.E.” για το τμήμα 2. Η δεύτερη: Κεντρικής Μακεδονίας (μέρος), Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, με τα αντίστοιχα ποσά (έτος και συνολική εκτιμώμενη αξία, χωρίς ΦΠΑ) να ανέρχονται σε 16,8 εκατ. ευρώ και 67,2 εκατ. ευρώ.

iii. “ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΒΑΞ Α. Ε. - ICTS HELLAS SECURITY SOLUTIONS” για το τμήμα 3. Η τρίτη: Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων νήσων, Κρήτης, με τα ποσά να φτάνουν σε 24,9 εκατ. ευρώ και 99,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

iv. “ΈΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΏΝ UNISON Facility Services A.E. - ESA Security Solutions S.A.” για το τμήμα 4. Η τέταρτη: Αττικής, Στερεάς Ελλάδος, με συνολική ετήσια εκτιμώμενη αξία (χωρίς ΦΠΑ) 30,9 εκατ. ευρώ και συνολική αξία 123,6 εκατ. ευρώ.

v. “ΈΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – ΓΕΚ Services Α.Ε.” για το τμήμα 5. Η πέμπτη: Βορείου Αιγαίου, Λέσβος, με τα ποσά να υπολογίζονται σε 12,1 εκατ. ευρώ και 48,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

vi. “ΈΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – ΓΕΚ Services Α.Ε.” για το τμήμα 6. Βορείου Αιγαίου, Χίος, Σάμος, με συνολική ετήσια εκτιμώμενη αξία (χωρίς ΦΠΑ) 14,7 εκατ. ευρώ και συνολική αξία 59 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider