Ελλάδα
23-08-2021 | 12:04

ΔΕΗ: Νέο ομολογιακό έως 300 εκατ. ευρώ με την Alpha Bank - Περιλαμβάνει ρήτρα μείωσης εκπομπών CO2

Newsroom
Μοιράσου το
ΔΕΗ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Δανειακή σύμβαση για την έκδοση νέου Κοινού Ομολογιακού Δανείου, ποσού έως 300 εκατ. ευρώ, με τη μορφή ανακυκλούμενης πίστωσης, χωρίς εξασφαλίσεις, υπέγραψε η ΔΕΗ. Το Δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς και θα έχει διάρκεια 3 έτη, η οποία δύναται να παραταθεί κατά επιπλέον 2 έτη.

Ανάδοχος, Αρχικός Διοργανωτής, Διαχειριστής Πληρωμών και Αρχικός Ομολογιούχος είναι η Alpha Bank, συμβάλλοντας έμπρακτα στην πράσινη μετάβαση και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank κ. Γιάννης Εμίρης δήλωσε σχετικά: «Η Alpha Bank, με στόχο να πρωτοστατήσει στην πλήρη ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG (Environmental, Social and Corporate Governance) σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της, ανταποκρίνεται δυναμικά και αναλαμβάνει χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη η σύμβαση Κοινού Ομολογιακού Δανείου με ρήτρα αειφορίας με τη ΔΕΗ Α.Ε., καταδεικνύοντας την ισχυρή δέσμευση της Alpha Bank να εδραιώσει μία εταιρική κουλτούρα βιωσιμότητας». 

Στο Δάνειο συμμετέχει και η Eurobank ως Διοργανωτής και Αρχικός Ομολογιούχος. 

Σημειώνεται πως η εν λόγω έκδοση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ρήτρα μείωσης εκπομπών CO2 κατά 40% μέχρι το Δεκέμβριο του 2022 με έτος βάσης το 2019, στο πλαίσιο ευθυγράμμισης της χρηματοδοτικής πολιτικής της ΔΕΗ με την συνολική της στρατηγική για το περιβάλλον και για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

MUST READ

Πρόβλεψη για καινούρια χρέωση υπέρ ΑΠΕ στους λογαριασμούς ρεύματος