Credit Suisse: Εξωδικαστικός συμβιβασμός για το σκάνδαλο κατασκοπείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: Εξωδικαστικός συμβιβασμός για το σκάνδαλο κατασκοπείας
Credit Suisse
Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατέληξε η Credit Suisse με τον πρώην επενδυτή Iqbal Khan, σχετικά με τις κατηγορίες κατασκοπείας που οδήγησαν τον διευθύνοντα σύμβουλο, Tidjane Thiam, σε παραίτηση.

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατέληξε η Credit Suisse με τον πρώην επενδυτή Iqbal Khan, σχετικά με τις κατηγορίες κατασκοπείας που οδήγησαν τον διευθύνοντα σύμβουλο, Tidjane Thiam, σε παραίτηση.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν συμφωνήσει να διευθετήσουν και αυτό το θέμα έχει πλέον κλείσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ελβετικής τράπεζας, Simone Meier, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας NZZ am Sonntag.

Εκπρόσωπος του Khan αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ και η UBS, όπου ο Khan είναι πλέον αντιπρόεδρος του τμήματος διαχείρισης πλούτου, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Ο συμβιβασμός, λεπτομέρειες του οποίου δεν έχουν αποκαλυφθεί, κλείνει μια διαμάχη από τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν εμφανίστηκαν οι ισχυρισμοί για εταιρική κατασκοπεία που αφορούσαν την Credit Suisse. Η υπόθεση έγινε δημόσια όταν ο Khan γνωστοποίησε πως ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ ακολουθούσε εκείνον και τη γυναίκα του. Η Credit Suisse αρχικά επέρριψε τις ευθύνες στον τότε διευθυντή Pierre-Olivier Bouee, ωστόσο η υπόθεση διευρύνθηκε καθώς ήρθαν στο φως λεπτομέρειες και για άλλες περιπτώσεις παρακολούθησης. Εκτός από τις αποχωρήσεις του Bouee και του Thiam, ένας ιδιωτικός ερευνητής που οργάνωσε την παρακολούθηση αυτοκτόνησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider