Επιχειρήσεις | Διεθνή
23-07-2021 | 11:10

Intel: Χλιαρά τα αποτελέσματα -Θα συνεχιστεί η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών

Newsroom
Μοιράσου το
Intel
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Δεν ενθουσίασαν τα αποτελέσματα της Intel για το τρίτο τρίμηνο, με τον τεχνολογικό κολοσσό να δημοσιεύει ένα outlook που οριακά ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street και να προβλέπει ότι η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών θα διαρκέσει έως το 2023.

Αναλυτικότερα, η Intel προέβλεψε έσοδα περίπου 19,1 δισ. δολαρίων ή 18,2 δισ. δολαρίων εξαιρουμένου του τομέα των τσιπ μνήμης, ενώ τοποθέτησε τα κέρδη σε βάση GAAP στα 1,08 δολ. ανά μετοχή και τα κέρδη σε βάση non-GAAP στα 1,10 δολ. ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο προσαρμοσμένα κέρδη γ' τριμήνου ύψους 1,09 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 18,11 δισ. δολαρίων.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, ο CEO Pat Gelsinger είπε στους αναλυτές ότι προβλέπει το πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών να αποκλιμακωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά ότι θα χρειαστούν «άλλα ένα ή δύο χρόνια προτού η βιομηχανία μπορέσει να ικανοποιήσει τη ζήτηση».

Για το β' τρίμηνο, η Intel ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 5,06 δισ. δολαρίων ή 1,24 δολ. ανά μετοχή, από 5,11 δισ. δολάρια ή 1,19 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Έπειτα από προσαρμογή των έκτακτων στοιχείων, η Intel κατέγραψε κέρδη 1,28 δολ. ανά μετοχή, από 1,23 δολ. ανά μετοχή έναν χρόνο πριν.

Τα έσοδα υποχώρησαν στα 19,63 δισ. δολάρια, από 19,73 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, στο τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο υποχώρησης των εσόδων σε ετήσια βάση. Ωστόσο, τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών αλλά και της διοίκησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.