Διεθνή
20-07-2021 | 16:44

H Ben & Jerry's αποχωρεί από την Δυτική Όχθη - Οργή στο Ισραήλ

Newsroom
Μοιράσου το
H Ben & Jerry's αποχωρεί από την Δυτική Όχθη - Οργή στο Ισραήλ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ben & Jerry's, η εταιρεία παγωτού που φημίζεται για την στάση της στα κοινωνικά ζητήματα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σταματά τις πωλήσεις στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη.

«Πιστεύουμε ότι είναι ασυμβίβαστο με τις αξίες μας η πώληση του παγωτού Ben & Jerry’s στην κατεχόμενη Παλαιστινιακή επικράτεια», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της.

Η εταιρεία με την πάροδο των ετών έχει αγκαλιάσει το Black Lives Matter και τα κινήματα μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης. Τώρα προσφέρει υποστήριξη στο κίνημα μποϊκοτάζ, το οποίο επιδιώκει να ασκήσει οικονομική και πολιτική πίεση στο Ισραήλ για την κατάσταση που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι.

Ωστόσο, η εταιρεία τόνισε ότι δεν μποϊκοτάρει τη χώρα στο σύνολό της: «Θα παραμείνουμε στο Ισραήλ», ανακοίνωσε, απλώς αποχώρησε από την αγορά της Δυτικής Όχθης.

Εικόνα

Η ανακοίνωση αντιμετωπίστηκε με οργή από πολλούς εξέχοντες Ισραηλινούς, οι οποίοι κάλεσαν τους πολίτες να σταματήσουν να εφοδιάζονται με το Chubby Hubby, το Cherry Garcia ή οποιαδήποτε από τις άλλες εμβληματικές γεύσεις της Ben & Jerry's.

«Τώρα εμείς οι Ισραηλινοί ξέρουμε ποιο παγωτό ΔΕΝ θα αγοράσουμε», έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αρχηγός της αντιπολίτευσης.

Ο σημερινός πρωθυπουργός, Ναφτάλι Μπένετ, χαρακτήρισε την απόφαση της εταιρείας «ηθικά λανθασμένη» και είπε: «Η Ben & Jerry’s αποφάσισε να αναδειχθεί ως αντι-ισραηλινό παγωτό».

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.