O δισεκατομμυριούχος Μπιλ Άκμαν αποσύρεται από το deal για το 10% της Universal Music

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O δισεκατομμυριούχος Μπιλ Άκμαν αποσύρεται από το deal για το 10% της Universal Music
Η εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού Pershing Square του δισεκατομμυριούχου Bill Ackman ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το deal εξαγοράς του 10% της Universal Music Group, της ναυαρχίδας της Vivendi.

Η εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού Pershing Square του δισεκατομμυριούχου Bill Ackman ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το deal εξαγοράς του 10% της Universal Music Group, της ναυαρχίδας της Vivendi.

Η SPAC του Ackman συμφώνησε τον περασμένο μήνα να αποκτήσει το 10% του «κοσμήματος» του γαλλικού μιντιακού ομίλου για περίπου 4 δισ. δολάρια.

Οι μέτοχοι της Vivendi προσφάτως στήριξαν την απόσχιση της Universal, αποδίδοντας στην εταιρεία εταιρική αξία 35 δισ. ευρώ. Η δισκογραφική εταιρεία φιλοξενεί αστέρες όπως η Taylor Swift και τη Lady Gaga.

Ωστόσο, σήμερα η Pershing ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μην προχωρήσει στην αγορά έπειτα από διαβουλεύσεις με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) που έγειραν ερωτήματα γύρω από το αν η δοιμή του IBC της (initial business combination) θα πληρούσε τους κανόνες του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider