Η Intel εξετάζει την εξαγορά της GlobalFoundries, έναντι 30 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Intel εξετάζει την εξαγορά της GlobalFoundries, έναντι 30 δισ. δολαρίων
Intel
Η συμφωνία θα αποτιμήσει τη GlobalFoundries στα περίπου 30 δισ. δολάρια, ενώ δεν είναι ακόμα βέβαιη.

Την εξαγορά της της GlobalFoundries εξετάζει η Intel, σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στις συζητήσεις, που επικαλείται το Marketwatch, σε μια κίνηση που θα ενίσχυε περαιτέρω τα σχέδια του κολοσσού ημιαγωγών για μεγαλύτερη παραγωγή και μπορεί να χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη εξαγορά της.

Η συμφωνία θα αποτιμήσει τη GlobalFoundries στα περίπου 30 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ δεν είναι ακόμα βέβαιη. Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει, τότε η GlobalFoundries θα κινηθεί προς τα σχέδιά της για αρχική δημόσια προσφορά. Σημειώνεται πως η GlobalFoundries ανήκει στην Mubadala Investment Co., επενδυτικό βραχίονα της κυβέρνησης του Αμπού Ντάμπι, με έδρα τις ΗΠΑ.

Η GlobalFoundries είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ημιαγωγών. Δημιουργήθηκε όταν ο μεγάλος ανταγωνιστής της Intel, η Advanced Micro Devices (AMD) αποφάσισε το 2008 να αποσχίσει τις δραστηριότητες παραγωγής chip. Η AMD παραμένει μεγάλος πελάτης της GlobalFoundries - η φετινή πολυετής συμφωνία προβλέπει παραγγελίες chip αξίας περίπου 1,6 δισ. δολαρίων - και αυτό θα μπορούσε να περιπλέξει την εξαγορά της Intel.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider