Στη Milina Enterprises, συμφερόντων Γ. Προκοπίου, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Στα 37,3 εκατ. ευρώ το τίμημα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Milina Enterprises, συμφερόντων Γ. Προκοπίου, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Στα 37,3 εκατ. ευρώ το τίμημα
Το τελικό τίμημα ήταν υψηλότερο κατά 21,5% από την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού των 30,7 εκατ. ευρώ. 

Οριστικός πλειοδότης στη διαδικασία του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την πώληση του ακινήτου, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αναδείχτηκε η εταιρεία «Milina Enterprises Company LTD», συμφερόντων του Έλληνα πλοιοκτήτη, κ. Γεωργίου Προκοπίου, όπως ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχε και η «Pyletech Industries MAE», το προσφερόμενο οικονομικό αντάλλαγμα ανήλθε στα 37.316.041,88 ευρώ, υψηλότερο κατά 21,5% από την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού των 30,7 εκατ. ευρώ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανος Δ. Βλαστός, δήλωσε: «Σήμερα έχουμε κάθε λόγο ως Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου να είμαστε περήφανοι, καθώς καταφέραμε με τον πλέον επωφελή τρόπο για το Ελληνικό Δημόσιο να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία διαγωνισμού για την αξιοποίηση ενός εμβληματικού ακινήτου με μεγάλη εθνική σημασία για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Η άρτια προετοιμασία και υλοποίηση αυτού του διαγωνισμού αποτέλεσε μια σημαντική πρόκληση, την οποία φέραμε εις πέρας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο, λειτουργώντας με γνώμονα το τρίπτυχο της διαφάνειας, της ισότητας και της βιωσιμότητας. Παραμείναμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, τηρήσαμε στο ακέραιο τα χρονοδιαγράμματα που είχαμε θέσει και με απόλυτο σεβασμό και αξιοπιστία προς τους υποψήφιους επενδυτές καταφέραμε να πετύχουμε ένα υψηλότερο τίμημα από την τιμή εκκίνησης.

Προσδοκούμε ότι η επιτυχία της διαδικασίας αυτής θα αποτελέσει το έναυσμα για την υλοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης τα επόμενα χρόνια που θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής για την ελληνική οικονομία και τη χώρα συνολικά».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της ΕΤΑΔ, η οποία με υψηλό επαγγελματισμό, συνέπεια και αποτελεσματικότητα έφερε εις πέρας με επιτυχία ένα έργο ιδιαίτερα δύσκολο μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ.

Ο κ. Βλαστός ευχαρίστησε, επίσης, όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτή την εθνική προσπάθεια, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στο Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Περιφερειάρχη Αττικής και στις αρμόδιες υπηρεσίες και, τέλος, στην εποικοδομητική συνεργασία με την Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. (ΕΝΑΕ) υπό Ειδική Διαχείριση.

Κλείνοντας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο επενδυτή, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΤΑΔ θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του για την επιτυχή υλοποίηση των επενδυτικών του σχεδίων.

Από την πλευρά του ο κ. Γεώργιος Προκοπίου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την άκρως επαγγελματική και συνάμα διαφανή διαδικασία του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ για την πώληση του Σκαραμαγκά».

Pyletech: Καταθέσαμε εύλογες και κοστολογημένες προτάσεις

Από την πλευρά της η Pyletech αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ως Όμιλος Pyletech, που γνωρίζει άριστα το ναυπηγικό κομμάτι, τη διεθνή αγορά και τις σημαντικές επενδύσεις, που απαιτούνται για να καταστούν τα πρώην ναυπηγεία Σκαραμαγκά βιώσιμα και διεθνώς ανταγωνιστικά, καταθέσαμε εύλογες και κοστολογημένες προτάσεις. Ωστόσο, δεν ήταν οι επικρατέστερες.

Χαιρόμαστε να υπάρχουν επενδυτές, οι οποίοι σκοπεύουν να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα και μάλιστα σε αυτόν τον υψηλού ρίσκου τομέα. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Το δικό μας επενδυτικό πλάνο προέβλεπε επενδύσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ και θα δημιουργούσε πάνω από 1.600 άμεσες και 6.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Ελπίζουμε οι επενδύσεις των νέων επενδυτών, που επικράτησαν, να ξεπεράσουν τις δικές μας και να αποδειχθούν βιώσιμες, προς όφελος της Ελλάδας.

Εμείς συνεχίζουμε να εξετάζουμε διάφορες επενδύσεις, που σχετίζονται με την προηγμένη τεχνολογία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρ. Σταϊκούρας: Ιδιαίτερα ικανοποιητική η πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά - Πολλαπλά και σημαντικά τα οφέλη

Αδ. Γεωργιάδης: Η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας ήταν από τους πρωταρχικούς μας στόχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider