Ελλάδα
22-06-2021 | 09:30

ΕΥΑΘ: Διανομή μερίσματος 0,21185 ευρώ ανά μετοχή στις 28 Ιουνίου

Newsroom
Μοιράσου το
ΕΥΑΘ: Διανομή μερίσματος 0,21185 ευρώ ανά μετοχή στις 28 Ιουνίου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την διανομή μερίσματος στο ποσό των 0,223 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2020 στις 28 Ιουνίου, ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί απόφαση της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Μετά την παρακράτηση φόρου με συντελεστή 5%,  το μέρισμα διαμορφώνεται σε 0,21185 ευρώ ανά μετοχή.

Η ΓΣ της 1ης Ιουνίου αποφάσισε ως ημερομηνία αποκοπής, την 28η Ιουνίου 2021. Από αυτή την ημερομηνία οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α., χωρίς το δικαίωμα απόληψης μερίσματος.

Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων του μερίσματος, (record date) είναι οι εγγεγραμμένοι στο ΣΑΤ επενδυτές κατά την 29η Ιουνίου 2021.

Ως ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος ορίσθηκε η 5η Ιουλίου 2021 από την πληρώτρια Τράπεζα Eurobank ως ακολούθως:

1. Mέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες) σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.

2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Eurobank A.E.

Για τους αλλοδαπούς δικαιούχους μερίσματος (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), οι οποίοι είναι κάτοικοι συμβατικών κρατών, ο παρακρατούμενος φόρος ποικίλλει ανάλογα με τις προβλέψεις της οικείας σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας, ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει το 5%.

Υπενθυμίζεται ότι μερίσματα της χρήσεως 2020, τα οποία δεν θα εισπραχθούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2026, παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Σημειώνεται ότι η ΕΥΑΘ δεν κατέχει ίδιες μετοχές.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.