Ιδρύθηκε Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Eurobank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιδρύθηκε Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Eurobank
Eurobank
Μεταφέρονται στο Τ.Ε.Α. Ομίλου Eurobank όλες οι υφιστάμενες ομαδικές ασφαλιστικές καλύψεις,γίνονται συμβατική υποχρέωση της Τράπεζας και δεν μπορούν να διακοπούν χωρίς νεότερη συμφωνία.

Η διοίκηση της Eurobank και ο σύλλογος εργαζομένων της τράπεζας Union της τράπεζας υπέγραψαν στις 4 Ιουνίου Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την ίδρυση Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση της τράπεζας, «με την πρωτοποριακή και μοναδική για το θέμα αυτό Ε.Σ.Σ.Ε., μεταφέρονται στο Τ.Ε.Α. Ομίλου Eurobank όλες οι υφιστάμενες ομαδικές ασφαλιστικές καλύψεις (συνταξιοδοτικές, νοσοκομειακές, ιατροφαρμακευτικές), γίνονται συμβατική υποχρέωση της Τράπεζας και δεν μπορούν να διακοπούν χωρίς νεότερη συμφωνία.

Επίσης, για την διάλυση του Τ.Ε.Α. απαιτείται ομοφωνία του Δ.Σ. ενώ εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση της Τράπεζας για συνέχιση όλων των παροχών σε άλλο φορέα.

Σε μια εποχή που έχουν σχεδόν μηδενιστεί οι εγγυήσεις απόδοσης και κεφαλαίου από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες, κατοχυρώσαμε και βελτιώσαμε όλες τις υφιστάμενες παροχές και δώσαμε επιπλέον:

  • Την δυνατότητα επανατοποθέτησης του ποσού από την ρευστοποίηση του υφιστάμενου συνταξιοδοτικού λογαριασμού πλέον της υπεραπόδοσης στο Τ.Ε.Α.
  • Την πλήρη φορολογική απαλλαγή των παροχών του Τ.Ε.Α. σε αντίθεση με τα ασφαλιστικά προγράμματα.
  • Δύναμη – διαφάνεια – εποπτεία της διαχείρισης του Ταμείου σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο των Τ.Ε.Α.
  • Συμμετοχή εκπροσώπου των ασφαλισμένων στην Διοίκηση του Ταμείου.
  • Κλάδο λοιπών παροχών (όπου εντάσσονται οι νοσοκομειακές και ιατροφαρμακευτικές) , μοναδικό στον χώρο, χωρίς εισφορά ασφαλισμένου.
  • Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών της Τράπεζας και δυνατότητα εθελοντικών εργατικών εισφορών.

Ιδρύσαμε το καλύτερο Τ.Ε.Α. με μοναδικές παροχές για το Προσωπικό. Θεωρούμε την κατάκτηση αυτή την μεγαλύτερη διαχρονικά για τους εργαζόμενους της Eurobank» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider