Ελλάδα
15-06-2021 | 13:11

Η Volante Technologies και η Sia ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση των άμεσων πληρωμών στην Ευρώπη

Newsroom
Μοιράσου το
Η Volante Technologies και η Sia ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση των άμεσων πληρωμών στην Ευρώπη
live updates: Ανανεώθηκε πριν

H Volante Technologies, ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των πληρωμών μέσω cloud και των χρηματοπιστωτικών μηνυμάτων, και η SIA, κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας σε υπηρεσίες πληρωμών και υποδομών, ελεγχόμενη από τη CDP Equity, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας που θα επιτρέψει στις τράπεζες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών να έχουν πρόσβαση σε άμεσες πληρωμές, επιταχύνοντας την υιοθέτηση των ψηφιακών πληρωμών στην Ευρώπη. 

Ο συνδυασμός της cloud-native υπηρεσίας SEPA Instant Payment as a Service της Volante με την υποδομή δικτύου υψηλής ταχύτητας, υψηλής ασφάλειας και χαμηλού χρόνου αναμονής SIAnet, θα επιτρέψει στις Ευρωπαϊκές τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να έχουν άμεση πρόσβαση στο πανευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών σε πραγματικό χρόνο RT1 της EBA Clearing καθώς και στην υπηρεσία TARGET Διακανονισμού Άμεσων Πληρωμών (TIPS) του Ευρωσυστήματος (η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης) 

Η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στις τραπεζικές και χρηματοπιστωτικές κοινότητες να στέλνουν και να λαμβάνουν πληρωμές σε λιγότερό από 10 δευτερόλεπτα για ένα μέγιστο ποσό που ορίζεται στα 100.000 ευρώ ανά μεμονωμένη συναλλαγή, 24 ώρες την ημέρα, και 365 ημέρες τον χρόνο, σύμφωνα με το σύστημα άμεσης μεταφοράς πιστώσεων SEPA του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πληρωμών (EPC). 

Όσοι υιοθετήσουν τη λύση της Volante και της SIAnet θα επωφεληθούν από την υπηρεσία επεξεργασίας πληρωμών στο cloud, καθώς και από την εξαιρετική ανθεκτικότητα και απόδοση της υποδομής δικτύου. Η υπηρεσία αυτή είναι επίσης επεκτάσιμη σε ένα ευρύ φάρμα διαθέσιμων πρόσθετων τύπων και συστημάτων πληρωμής, όπως τo SEPA Credit Transfer και τo SEPA Direct Debit. 

Ο Domenico Scaffidi, Αντιπρόεδρος, Global Industry & Regulatory Affairs, Volante Technologies δήλωσε «Ο αριθμός των συστημάτων πληρωμών σε ολόκληρη την Ευρώπη συνεχίζει να αυξάνεται. Η συνδυαστική μας πρόταση θα επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία σύνδεσης σε αυτά τα πανευρωπαϊκά συστήματα και τις πλατφόρμες. Καθώς είμαστε ήδη πιστοποιημένοι για το δίκτυο SIAnet, οι τράπεζες μπορούν πολύ γρήγορα να προσφέρουν άμεσες πληρωμές στους πελάτες τους και να επωφεληθούν από τη μείωση πόρων για το έργο καθώς και από τη μείωση του κόστους υλοποίησης. Η συνεργασία θα επιτρέψει σε κοινούς πελάτες να επεκτείνουν την υπηρεσία σε άλλους τύπους πληρωμών, πέραν του συστήματος Άμεσων Πληρωμών SEPA.»

“H συνεργασία με την Volante Technologies αποτελεί σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής της SIA για την ανάπτυξη άμεσων πληρωμών για τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ευρώπη, και είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασιών της SIA (SIA Partnership Program), θα επιτρέψουμε στους πελάτες της Volante Technologies να έχουν άμεση πρόσβαση στις πανευρωπαϊκές πλατφόρμες πληρωμών, αξιοποιώντας την ενοποίηση μεταξύ μιας κορυφαίας υποδομής δικτύου και μιας καινοτόμου λύσης βασισμένης στο cloud», δήλωσε η Cristina Astore, Northwest Europe and DACH Regional Sales Director της SIA.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.