Η Νότια Αφρική ιδιωτικοποιεί τον εθνικό αερομεταφορέα της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Νότια Αφρική ιδιωτικοποιεί τον εθνικό αερομεταφορέα της
Η Νότια Αφρική συμφώνησε να πουλήσει πλειοψηφικό μερίδιο στον εθνικό αερομεταφορέα σε μια τοπική εταιρεία εκμίσθωσης τζετ και σε μια εταιρεία private equity, απαλλάσσοντας την κυβέρνηση από μια οντότητα που εδώ και καιρό αδειάζει το δημόσιο ταμείο.

Η Νότια Αφρική συμφώνησε να πουλήσει πλειοψηφικό μερίδιο στον εθνικό αερομεταφορέα σε μια τοπική εταιρεία εκμίσθωσης τζετ και σε μια εταιρεία private equity, απαλλάσσοντας την κυβέρνηση από μια οντότητα που εδώ και καιρό αδειάζει το δημόσιο ταμείο.

Μια κοινοπραξία αποτελούμενη από την Global Airways με έδρα το Γιοχάνεσμπουργκ, η οποία ελέγχει τη νέα εγχώρια αεροπορική εταιρεία Lift, και την εταιρεία private equity Harith General Partners θα αγοράσει μερίδιο 51% στην South African Airways, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιων Επιχειρήσεων Pravin Gordhan την Παρασκευή. Η κυβέρνηση θα διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο.

Η κοινοπραξία, ονόματι Takatso, θα επενδύσει έως 3,5 δισεκατομμύρια ράντ (257 εκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα τρία χρόνια, διευκρίνισαν ο συνιδρυτής της Lift, Gidon Novick και ο διευθύνων σύμβουλος της Harith, Tshepo Mahloele σε συνέντευξή τους.

«Η κυβέρνηση δεν θα έχει περαιτέρω οικονομικές υποχρεώσεις έναντι της εταιρείας, εκτός των υπαρχουσών υποχρεώσεων που θα φροντίσουν», είπε ο Novick.

Πηγή: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider