Τι «παίζει» με το πακέτο 3,6% στην Ελλάκτωρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι «παίζει» με το πακέτο 3,6% στην Ελλάκτωρ
Η αξία της συναλλαγής ανήλθε σε 11,2 εκατ. ευρώ.

Πακέτο για το 3,6% των μετοχών (7,7 εκατ. τεμαχίων) της Ελλάκτωρ διακινήθηκε νωρίτερα στο ΧΑ στην τιμή των 1,45 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι με premium σχεδόν 4% σε σχέση με την τιμή διαπραγμάτευσης στο ταμπλό. Η αξία της συναλλαγής ανήλθε σε 11,2 εκατ. ευρώ.

Αρχικά στην αγορά κυκλοφόρησαν σενάρια περί απόκτησης του υπόλοιπου ποσοστού του Λ. Μπόμπολα από την Ολλανδική Reggeborgh. Ωστόσο, οι παραπάνω φήμες φέρονται να έχουν διαψευστεί από κύκλους του ομίλου.

Νέα σενάρια ωστόσο σημείωναν ότι πωλητής των μετοχών είναι ο Διαμαντής Διαμαντίδης, με τον οποίο επίσης οι Ολλανδοί είχαν option αγοράς ποσοστού του (αν και παλιότερα ήταν γνωστή συμφωνία για ποσοστό περίπου 3,18%, με προθεσμία ενεργοποίησης έως τις 20 Ιουλίου), σενάρια που επίσης δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, όπως και τα αντίστοιχα περί εσωτερικής αναδιάρθρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Reggeborgh ενεργοποίησε την option (μέρος αυτής) και απέκτησε το 9,5% των μετοχών ή 20,3 εκατ. μετοχές στην τιμή των 1,20 ευρώ, πλην όμως, εκκρεμούσε ένα επιπλέον μετοχικό μερίδιο, με σχετικέ φήμες να κάνουν λόγο για πιθανή πώλησή του.

Βάσει πρόσφατης ενημέρωσης του ΧΑ, στην Ελλάκτωρ, τα ποσοστά των Reggeborgh και Λεωνίδα Μπόμπολα διαμορφώνονταν στο 24,29% και 3,046%, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider