Κατακόρυφη αύξηση των κερδών της ισπανικής Inditex στο α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατακόρυφη αύξηση των κερδών της ισπανικής Inditex στο α' τρίμηνο
Σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα για την ισπανική εταιρεία λιανεμπορίου συγκριτικά με το 2020, παραμένοντας μακριά από τα κέρδη στην προ-κορονοϊού εποχή.

Στα 421 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη της ισπανικής Inditex για το α' τρίμηνο του 2021, με τον κολοσσό του λιανεμπορίου στη χώρα της Ιβηρικής να ξεπερνά κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι σε έρευνα του Refinitv ανέμεναν κέρδη στα 359.29 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα για την μητρική των ρούχων Zara διαμορφώθηκαν στα 4.9 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 48% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2020, αλλά σημαντικά πιο κάτω από τα προ-κορονοϊού επίπεδα (5.93 δισ. ευρώ για το α' τρίμηνο του 2019).

Τα EBITDA της Inditex ανήλθαν στα 1.23 δισ. ευρώ για το α' τριμηνο, σχεδόν τριπλάσια από την αντίστοιχη περίοδο του 2020 αλλά και 27% κάτω σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2019.

Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις της Inditex συγκέντρωσαν τα 2/3 των συνολικών πωλήσεων της κατά τη διάρκεια των lockdown, ενώ η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε πως το 98% των φυσικών καταστημάτων της επαναλειτουργεί από τις 6 Ιουνίου, με μειωμένο ωράριο κατά 10% λόγω των προφυλάξεων για την ανάσχεση του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider