Παραχώρηση Google προς τους «μικρότερους» ανταγωνιστές στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραχώρηση Google προς τους «μικρότερους» ανταγωνιστές στην Ευρώπη
Από το 2019, οι μηχανές αναζήτησης που θέλουν να εμφανίζονται ως επιλογή μαζί με τη μηχανή αναζήτησης της Google, έπρεπε να λάβουν μέρος σε μία τυφλή δημοπρασία σε διάφορες χώρες της ΕΕ.

Σε μια «παραχώρηση» προχωρά η Google, η οποία ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 8/6, πως θα σταματήσει να χρεώνει τις «μικρότερες» μηχανές αναζήτησης στην Ευρώπη, κάτι που συμβαίνει μέχρι στιγμής, κάθε φορά που εμφανίζονται σε ως «επιλογή» στους χρήστες των android συσκευών στην Ευρώπη.

Η «επιλογή» μηχανής αναζήτησης παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2019 από την Google, ως απάντηση στο πρόστιμο - ρεκόρ - ύψους 5 δισ. δολαρίων που της επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για μη δίκαιες τακτικές ανταγωνισμού.

Από το 2019, οι μηχανές αναζήτησης που θέλουν να εμφανίζονται ως επιλογή μαζί με τη μηχανή αναζήτησης της Google, έπρεπε να λάβουν μέρος σε μία τυφλή δημοπρασία σε διάφορες χώρες της ΕΕ. Πλέον, η Google ακυρώνει τη διαδικασία της δημοπρασίας, ενώ θα αυξήσει σε 12 τις ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης που θα δίνονται ως επιλογή στον χρήστη, με τις 5 δημοφιλέστερες να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Google: Θα πληρώσει πρόστιμο 268 εκατ. δολαρίων στις γαλλικές αρχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider