Διεθνή
07-06-2021 | 12:41

Κήρυξε πτώχευση η Katerra με δισεκατομμύρια χρέους - Έχασε το «στοίχημα» η SoftBank

Newsroom
Μοιράσου το
Κήρυξε πτώχευση η Katerra με δισεκατομμύρια χρέους - Έχασε το «στοίχημα» η SoftBank
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε καθεστώς πτώχευσης εισέρχεται η κατασκευαστική εταιρεία Katerra Inc., η οποία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία της,  αποδίδοντας τη δυσμενή της θέση, στο αυξανόμενο κόστος στην εργασία και στις πρώτες ύλες εξαιτίας της  πανδημίας. 

Έχοντας λάβει περισσότερα από 2 δισ. δολάρια σε χρηματοδότηση, η κατασκευαστική που έχει τη στήριξη της SoftBank, έχει εκτιμώμενες οφειλές που ανέρχονται μεταξύ 1 και 10 δισ. δολαρίων και assets που εκτιμούνται μεταξύ 500 εκατ. δολάριων και 1 δισ. δολαρίων. Σε ανακοίνωση της, η εταιρεία δήλωσε πως έχει διασφαλίσει κυριότητα 35 εκατ. δολαρίων, από χρηματοδότηση της SoftBank, για την κάλυψη οφειλών. 

Η κατάρρευση της Katerra, η οποία ιδρύθηκε το 2015 με την «υπόσχεση» να «ταρακουνήσει» τη στάσιμη κατασκευαστική αγορά, όμως δεν κατάφερε να επιτεύξει τους στόχους της και είναι ένα «χαμένο στοίχημα» για την SoftBank, η οποία στήριξε την θετική προοπτική της.

Σημαντικές εισροές κεφαλαίων, από την SoftBank και άλλες εταιρείες, βοήθησαν την Katerra να αναπτυχθεί γρήγορα, εξαγοράζοντας μικρότερες εταιρείες. Όμως η ενσωμάτωση των εξαγορών αυτών αποδείχτηκε δύσκολη υπόθεση και η κατασκευαστική αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει καθυστερήσεις στα deadlines των κατασκευών και των πληρωμών.

Η αμερικανική εταιρεία με έδρα το Μένλο Παρκ, απασχολούσε περισσότερους από 8.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιούνταν στις ΗΠΑ, στη Σαουδική Αραβία και στην Ινδία. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.