Universal Music: Ιστορική συμφωνία 40 δισ. δολαρίων με την SPAC του Μπιλ Άκμαν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Universal Music: Ιστορική συμφωνία 40 δισ. δολαρίων με την SPAC του Μπιλ Άκμαν
Η συμφωνία θα είναι η μεγαλύτερη συναλλαγή SPAC στην ιστορία, ξεπερνώντας τα περίπου 35 δισ. δολάρια που η Grab Holdings της Σιγκαπούρης που αποτιμήθηκε σε μια παρόμοια συμφωνία πρόσφατα.

Ο δισεκατομμυριούχος των hedge-funds Ουίλιαμ Άκμαν και η SPAC του βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με την Universal Music η οποία θα μπορούσε να αποτιμήσει την μεγαλύτερη επιχείρηση της μουσικής βιομηχανίας στα 40 δισ. δολάρια, σύμφωνα με διεθνή μέσα.

Η συμφωνία θα είναι η μεγαλύτερη συναλλαγή SPAC στην ιστορία, ξεπερνώντας τα περίπου 35 δισ. δολάρια που η Grab Holdings της Σιγκαπούρης που αποτιμήθηκε σε μια παρόμοια συμφωνία πρόσφατα, σύμφωνα με τη Dealogic. Θα ήταν και μια αποτίμηση άθλος, δεδομένων το χρέος της Universal στα 42 δισ. δολάρια.

Δεν είναι εγγυημένο πως η Universal και η SPAC, Pershing Square Tontine Holdings, θα φτάσουν σε συμφωνία. Αν πραγματοποιηθεί, αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και δεν θα είναι υποκείμενη σε καμιά επιπλέον υποχρέωση.

Η συμφωνία θα δώσει στον κ. Άκμαν ένα μερίδιο 10% στην νέο-εισηγμένη Universal. Η εταιρεία είναι θυγατρική του γαλλικού μιντιακού κολοσσού Vivendi, είναι η δισκογραφική εταιρεία πίσω από τους Lady Gaga, Taylor Swift, Billie Eilish και Weeknd. Επίσης, κατέχει τα δικαιώματα κλασσικών καλλιτεχνών όπως οι Queen και οι Beatles, ενώ πέρυσι απέκτησε και τα δικαιώματα στον πλήρη κατάλογο του Bob Dylan.

Η Tencent Holdings ελέγχει περίπου το 20% της Universal αφού ο κινέζικος διαδικτυακός κολοσσός διπλασίασε το μερίδιο του πέρυσι σε μια συμφωνία που αποτίμησε την εταιρεία τα 30 δισ. δολάρια.

Η Universal επωφελήθηκε από μια αύξηση εσόδων από το μουσικό streaming σε πλατφόρμες όπως το Spotify. H Universal είχε περίπου 7,4 δισ. ευρώ έσοδα πέρυσι, το οποίο αντιστοιχεί στο μισό εκ του συνόλου της Vivendi.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider