Folli Follie: Οι νέες συμφωνίες με αμερικανικά brands και οι επόμενες κινήσεις για το σχέδιο εξυγίανσης

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Folli Follie: Οι νέες συμφωνίες με αμερικανικά brands και οι επόμενες κινήσεις για το σχέδιο εξυγίανσης
Συμφωνία με το αμερικανικό brand KENDALL + KYLIE ανακοίνωσε η Folli Follie ενώ αναμένεται ακόμη μία το επόμενο διάστημα. Τι γίνεται με το σχέδιο εξυγίανσης και τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου.

Mε τις διαδικασίες που αφορούν στο σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας να εξελίσσονται, ο Όμιλος FF Group προχωρά παράλληλα σε νέες συμφωνίες με αμερικανικά brands, αφενός επενδύοντας στην ανάπτυξη του fashion retail, αφετέρου επιδιώκοντας να καλύψει μέρος του τζίρου που θα χαθεί, τόσο από τα συμβόλαια με τη Νike τα οποία λήγουν σταδιακά έως το 2022, όσο και με άλλες εταιρείες με τις οποίες σταμάτησε η συνεργασία.

Ήδη ο Όμιλος ανακοίνωσε τη συμφωνία με την εταιρεία ICB (International Celebrity Brands) και φέρνει στην Ευρώπη τα καταστήματα του brand KENDALL + KYLIE που δημιούργησαν οι Kendall και Kylie Jenner. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Folli Follie θα ανοίξει με τη μορφή του Retail Distributor (Master Franchising) monobrand καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία. Το πρώτο κατάστημα ανοίγει στη Σόφια, στο Ring Mall, εντός του μήνα ενώ θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο το δεύτερο κατάστημα, στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει άλλη μία συμφωνία του Ομίλου, επίσης με αμερικανικό brand και πάλι με τη μορφή monobrand καταστημάτων, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμη και εντός Μαϊου.

Τι γίνεται με το σχέδιο εξυγίανσης και τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου

Την ίδια στιγμή, όσον αφορά στο σχέδιο εξυγίανσης, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τη διαδικασία για τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου, ο οποίος θα ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των βασικών μετόχων, ώστε η συμφωνία να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση. Πρόκειται για μία κίνηση στην οποία προχωρά η Folli Follie, προκειμένου να ξεπεραστεί το «εμπόδιο» μετά την καταψήφιση της συμφωνίας από τους βασικούς μετόχους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Έτσι, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Πτωχευτικό Κώδικα, μετά την κατάθεση του αιτήματος κι εφόσον το πτωχευτικό δικαστήριο θεωρήσει την άρνηση των βασικών μετόχων αδικαιολόγητη και καταχρηστική, καθώς χωρίς την έγκριση της συμφωνίας ο οφειλέτης θα πτωχεύσει, θα ακολουθήσει νέα έκτακτη γενική συνέλευση στην οποία ο ειδικός εντολοδόχος που θα έχει οριστεί, θα ασκήσει τα δικαιώματα αντί των βασικών μετόχων.

Παράλληλα μετά την πρόσφατη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου σχετικά με τo πακέτo των 804.728 μετοχών της Dufry, βάσει της οποίας η Folli Follie δεν δικαιώθηκε, η εταιρεία εξετάζει αλλαγές στο σχέδιο εξυγίανσης αναζητώντας εναλλακτική πρόταση προς του ομολογιούχους προκειμένου να αναπληρωθεί το προβλεπόμενο ποσό. Πηγές της εταιρείας θεωρούν πάντως ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη εκτιμώντας ότι δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης καθώς μετά τις απαραίτητες αλλαγές που θα γίνουν, θα προχωρήσει κανονικά. Άλλωστε, όπως σημειώνουν, στη συμφωνία εξυγίανσης οι προβλέψεις είναι «συντηρητικές» ενώ για την αξιοποίηση του πακέτου μετοχών της Dufry η πρόβλεψη εσόδων ήταν ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ. Τέλος, η εταιρεία τέλος, βρίσκεται και εν αναμονή, της οριστικής απόφασης από το Πτωχευτικό Δικαστήριο για την επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Folli Follie: Έως τον Οκτώβριο η απόφαση για τη συμφωνία εξυγίανσης – Πωλήθηκε προς 1,73 εκατ. η θαλαμηγός των Κουτσολιούτσων

Folli Follie: Χάθηκε η μαχη με την DUFRY - Μείον 53 εκατ. ευρώ το τίμημα των μετοχών

Folli Follie: Οι επόμενες κινήσεις για τη διάσωση της εταιρείας

gazzetta
gazzetta reader insider insider