ΟΤΕ: Αισιοδοξία Τσαμάζ για το 2021 - Τα πλάνα και οι εκτιμήσεις του ομίλου για φέτος

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΤΕ: Αισιοδοξία Τσαμάζ για το 2021 - Τα πλάνα και οι εκτιμήσεις του ομίλου για φέτος
Ενίσχυση δικτύου οπτικών ινών και έμφαση σε έργα ICT. Aνοιχτό το ενδεχόμενο η Cosmote TV να διεκδικήσει τα δικαιώματα μετάδοσης των ποδοσφαιρικών αγώνων της Super League.

Στόχο για καλύτερα αποτελέσματα από το 2020 και επενδύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των δικτύων και του αθλητικού περιεχομένου της Cosmote TV περιλαμβάνονται στα σχέδια του ΟΤΕ για την τρέχουσα χρονιά, όπως επεσήμανε η διοίκηση του ομίλου κατά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη των αναλυτών που πραγματοποιήθηκε με την αφορμή των οικονομικών αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου του Ομίλου.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ τα πλάνα για το 2021 επικεντρώνονται στην περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών οπτικών ινών στη σταθερή, την επέκταση της κάλυψης του 5G αλλά και την βελτίωση των μεγεθών στην κινητή τηλεφωνία.

Όσον αφορά στην κινητή τηλεφωνία, επισημάνθηκε ότι τόσο η «επαναλειτουργία» των τουριστικών επιχειρήσεων όσο και η συνεχιζόμενη προσπάθεια για μεταφορά πελατών από πακέτα καρτοκινητής σε συνδέσεις συμβολαίου, αναμένεται να βοηθήσουν στην ενίσχυση των εσόδων από υπηρεσίες στην κινητή.

Έμφαση έδωσε ο κ. Τσαμάζ και στην ανάπτυξη των δικτύων οπτικών ινών, τονίζοντας ότι οι επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζονται με στόχο να έχουν πρόσβαση σε συνδέσεις οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) 1 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Σημειωτέον ότι σήμερα η διαθεσιμότητα τέτοιου τύπου συνδέσεων αφορά 346 χιλιάδες νοικοκυριά κι επιχειρήσεις και οι συνολικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πρόσβαση σε FTTH του 30% των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, από το σύνολο των παρόχων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Όσον αφορά το μερίδιο του ΟΤΕ και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός οικονομικός διευθυντής του Ομίλου, κ. Μπάμπης Μαζαράκης, οι συνδέσεις FTTH είναι στις 25 χιλιάδες, κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό των συνδρομητών που έχουν τη δυνατότητα για τέτοιου είδους σύνδεση και την αποκτούν είναι περίπου στο 8%. Στόχος είναι το ποσοστό αυτό να φτάσει στο 25% δεδομένου ότι όσο αυξάνουν οι περιοχές με δυνατότητα σύνδεσης FTTH αυξάνει και η ζήτηση.

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι ο όμιλος συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς και την ανάπτυξη των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), η πληθυσμιακή κάλυψη των οποίων έχει φτάσει ήδη στο 45%. Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία είχε θέσει στόχο η κάλυψη να φτάσει στο 50% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, στόχος που όπως όλα δείχνουν, όχι απλά θα επιτευχθεί αλλά θα ξεπεραστεί.

Υψηλές είναι οι προσδοκίες και για τα έργα πληροφορικής και επικοινωνιών με αφορμή και την ψηφιοποίηση της χώρας η οποία πραγματοποιείται με την αρωγή του Ταμείου Ανάκαμψης. Ενδεικτική ήταν η αισιοδοξία του κ. Τσαμάζ όχι μόνο για τον όμιλο του ΟΤΕ και τις δυνητικές επιδόσεις του, αλλά και για την ίδια την χώρα χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης. Τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Μαζαράκης διευκρίνισαν ότι τα οφέλη του Ομίλου από το Ταμείο θα είναι άμεσα και έμμεσα. Άμεσα, γιατί πολλά από τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου και την αναβάθμιση υπηρεσιών με την αξιοποίηση τεχνολογιών, κάτι στο οποίο ο ΟΤΕ έχει στρατηγικό πλεονέκτημα και μεγάλη τεχνογνωσία, έχοντας ήδη υλοποιήσει αντίστοιχα έργα όπως η άυλη συνταγογράφηση. Από την άλλη, η έμμεση συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης προκύπτει από τις δράσεις που αφορούν τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, οι οποίες θα ενισχύσουν τον ανταγωνισμό και την ανάπτυξή των τελευταίων, οδηγώντας εντέλει σε αυξημένη ζήτηση για τις υπηρεσίες του ομίλου.

Τέλος αναφέρθηκε ότι στα σχέδια περιλαμβάνεται και η ενίσχυση της Cosmote TV με τον κ. Τσαμάζ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο όμιλος να διεκδικήσει τα δικαιώματα μετάδοσης των ποδοσφαιρικών αγώνων της Super League. «Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε εκφράσει ενδιαφέρον, αυτή την περίοδο το εξετάζουμε, χωρίς ωστόσο να έχουν παρθεί συγκεκριμένες αποφάσεις. Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που θα πρέπει να διευκρινιστούν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΤΕ: Ισχυρή κερδοφορία το α' τρίμηνο, αυξημένα τα έσοδα στην Ελλάδα, μέρισμα €0,68 ανά μετοχή

ΟΤΕ: Το μέρισμα έκπληξη των 0,68 ευρώ - Τσαμάζ: Πρωταγωνιστές και κατά την επιστροφή στην κανονικότητα

Πιο προσιτό κάνουν το 5G Cosmote, Vodafone και Wind

gazzetta
gazzetta reader insider insider