Πώς ανεβάζουν ρολά από σήμερα εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς ανεβάζουν ρολά από σήμερα εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ
Όλα τα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα του Πάσχα στις επιχειρήσεις εστίασης.

Οι πόρτες σε καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες και μπαρ ανοίγουν σήμερα, έπειτα 6 μήνες που βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας, με αυστηρά μέτρα και περιορισμούς. Έτσι, τα καταστήματα εστίασης ανεβάζουν ρολά, υπό τις προϋποθέσεις ότι λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους και φιλοξενούν μόνο καθημένους πελάτες. Όσα καταστήματα δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους θα συνεχίσουν να λειτουργούν με delivery και take away,όπως μέχρι σήμερα.

Οι καταναλωτές για τη μετάβασή τους σε κατάστημα εστίασης στέλνουν νωρίτερα sms στο 13033 με τον κωδικό 6. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας κατά την αναμονή, όπως άλλωστε και για το προσωπικό, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και κατά την παραμονή τους στο κατάστημα.

Στα τραπέζια μπορούν να κάθονται έως 6 άτομα ενώ οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων ορίζονται σύμφωνα με την διάταξή τους: 90cm -1,2m και 1,8m κατά περίπτωση. Η χρήση μπαρ γίνεται με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό. Το προσωπικό υποχρεούται να προχωρά σε απολύμανση των καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζι καθώς και να τοποθετεί απολυμαντικό ανά τραπέζι.

Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή μουσικής κατά τη λειτουργία των καταστημάτων ενώ το ωράριο λειτουργίας τους διαμορφώνεται από τις 5:00 έως τις 22:45, καθώς στις 23.00 ξεκινά η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Οι υπηρεσίες take away, delivery και drive-through επιτρέπονται και μετά τις 22.45, χωρίς πάντως παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

Κλειστά παραμένουν κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, μουσικών σκηνών και μπουάτ ενώ τα καταστήματα εστίασης εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων λειτουργούν μόνο με τις υπηρεσίες take away και delivery. Κατ' εξαίρεση λειτουργούν και τα εστιατόρια, αναψυκτήρια, καφέ σε εσωτερικούς χώρους ξενοδοχείων, τα οποία εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά, τηρώντας τα αντίστοιχα μέτρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το μεγάλο στοίχημα της εστίασης από την 3η Μαΐου

gazzetta
gazzetta reader insider insider