Delivery για το πασχαλινό τραπέζι λίγο πριν από το άνοιγμα της εστίασης

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Delivery για το πασχαλινό τραπέζι λίγο πριν από το άνοιγμα της εστίασης
Αρκετές επιχειρήσεις λίγο πριν το άνοιγμα της εστίασης προσφέρουν τη δυνατότητα παράδοσης των παραδοσιακών φαγητών του Πάσχα, όπως μαγειρίτσα και αρνί, στα σπίτια των καταναλωτών.

Την ώρα που οι προετοιμασίες για το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα 3 Μαΐου είναι πυρετώδεις, εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες ετοιμάζονται να εξυπηρετήσουν με delivery και take away, τους καταναλωτές για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Άλλωστε, σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ, προ κορονοϊού, το 31%των καταναλωτών επέλεγε να κάνει το πασχαλινό τραπέζι στον κλάδο της εστίασης. Για δεύτερη συνεχή χρονιά ωστόσο δεν θα έχει τη δυνατότητα λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα.

Έτσι, αρκετές επιχειρήσεις προσφέρουν τη δυνατότητα παράδοσης των παραδοσιακών φαγητών του Πάσχα, όπως μαγειρίτσα και αρνί, στα σπίτια των καταναλωτών με τις παραγγελίες να έχουν ξεκινήσει από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι θα μείνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ψήσουν παραδοσιακά τον οβελία, έχει αυξήσει τη ζήτηση, ιδιαίτερα για την Κυριακή του Πάσχα.

Σε σχέση με πέρσι μάλιστα οι καταναλωτές έχουν περισσότερες επιλογές καθώς μέσα στον τελευταίο χρόνο ακόμη και ακριβά εστιατόρια μπήκαν στη «μάχη» του delivery προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτά εν μέσω πανδημίας. Κάποιες επιχειρήσεις δίνουν επίσης τη δυνατότητα στους πελάτες τους κατόπιν συνεννόησης, να φέρουν ταψιά τους για ψήσιμο ή αρνάκι για τη σούβλα και στη συνέχεια να παραδοθούν για το πασχαλινό τραπέζι.

Αυξάνονται οι κρατήσεις για τη Δευτέρα του Πάσχα

Όσον αφορά στη Δευτέρα του Πάσχα, οι κρατήσεις για τραπέζι σε ταβέρνες και εστιατόρια ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η εστίαση ανεβάζει ρολά. Αν και κάποια καταστήματα επιλέγουν να μην ανοίξουν από την πρώτη μέρα καθώς εκτιμούν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο αλλά και ρευστότητα προκειμένου να προετοιμαστούν, όσα τελικά ανοίξουν φαίνεται ότι θα υποδεχθούν αρκετό κόσμο παρά το γεγονός ότι η Δευτέρα του Πάσχα τα προηγούμενα χρόνια εθεωρείτο μία «νεκρή» μέρα για τον κλάδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΕ, Γιώργο Καββαθά, από την Μεγάλη Τετάρτη, το 30-40% των τραπεζιών ήταν ήδη κρατημένα.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα εστίασης από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν στους εξωτερικούς χώρους, μόνο με καθήμενους, ανώτατο όριο τα 6 άτομα ανά τραπέζι, χωρίς μουσική και με ωράριο λειτουργίας έως τις 22.45.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider