Folli Follie: Έως τον Οκτώβριο η απόφαση για τη συμφωνία εξυγίανσης – Πωλήθηκε προς 1,73 εκατ. η θαλαμηγός των Κουτσολιούτσων

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Folli Follie: Έως τον Οκτώβριο η απόφαση για τη συμφωνία εξυγίανσης – Πωλήθηκε προς 1,73 εκατ. η θαλαμηγός των Κουτσολιούτσων
Τις ενέργειες που κάνει, σχετικά με την χρηματοοικονομική της αναδιάρθρωση, εν αναμονή της απόφασης του Πτωχευτικού Δικαστηρίου για την επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Folli Follie. 

Η οριστική απόφαση από το Πτωχευτικό Δικαστήριο για την επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης της Folli Follie αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τον Οκτώβριο 2021 όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση της η εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση για την επικύρωση της είχε συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 3 Φεβρουαρίου 2021.

Εφόσον το Πτωχευτικό Δικαστήριο την επικυρώσει, όπως επισημαίνεται, η Συμφωνία θα είναι δεσμευτική έναντι όλων των θιγόμενων πιστωτών και η Εταιρεία θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην υλοποίηση των τελικών βημάτων της Εξυγίανσης, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης των Νέων Ομολογιών και των Μετοχών της AssetsCo προς τους Πιστωτές.

Προς 1,73 εκατ,. ευρώ πωλήθηκε η θαλαμηγός “Phalarope”

Στην ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι η Folli Follie συναίνεσε στην πώληση προς 1.737.972,56 ευρώ του σκάφους “Phalarope”της οικογένειας Κουτσολιούτσου που είχε κατασχεθεί από την εταιρεία ως περιουσιακό στοιχείo που της ανήκει. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «δυνάμει εξωδικαστικού συμβιβασμού, η Εταιρεία συναίνεσε στην πώληση του σκάφους “Phalarope” και την άρση της επιβληθείσας από την Εταιρεία συντηρητικής κατάσχεσης, μετά την καταβολή του συνολικού τιμήματος της Πώλησης, ποσού Ευρώ 1.737.972,56, στην Εταιρεία, κατά τα προβλεπόμενα στον συμβιβασμό. Η Πώληση συνιστά Γεγονός Υποχρεωτικής Αποπληρωμής βάσει του Ομολογιακού Δανείου Ενδιάμεσης Χρηματοδότησης και η Εταιρεία πρόκειται να προβεί σύντομα σε προεξόφληση της σχετικής αναλογίας των Ομολογιών της Ενδιάμεσης Χρηματοδότησης, σύμφωνα με την Σύμβαση Κάλυψης.

Παράλληλα η εταιρεία περιγράφει τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει εν αναμονή της απόφασης του Πτωχευτικού Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι μετά την καταψήφιση της Συμφωνίας Εξυγίανσης και της παροχής γενικής εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την υπογραφή όλων των συμβάσεων και την διενέργεια όλων των πράξεων σε εκτέλεση της Συμφωνίας Εξυγίανσης κατά την Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων στις 22 Μαρτίου 2021, η Εταιρεία προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να κάνει χρήση της δυνατότητας, την οποία παρέχει ο Πτωχευτικός Κώδικας, για τον διορισμό ειδικού εντολοδόχου, ο οποίος θα ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των μετόχων, οι οποίοι δεν συμμετείχαν ή καταψήφισαν την Συμφωνία Εξυγίανσης στην Γενική Συνέλευση. Στη συνέχεια ο Ειδικός Εντολοδόχος θα υπερψηφίσει την έγκριση του σχετικού θέματος στην επόμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider