Ανεβάζει ρολά αμέσως μετά το Πάσχα η εστίαση - Τι εισηγούνται οι ειδικοί

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεβάζει ρολά αμέσως μετά το Πάσχα η εστίαση - Τι εισηγούνται οι ειδικοί
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισηγήσεις των ειδικών είναι για τις 3 ή τις 4 Μαϊου.

Το άνοιγμα της εστίασης αμέσως μετά το Πάσχα εισηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα με τις τελικές ανακοινώσεις ωστόσο να γίνονται στις 6 το απόγευμα από τον Πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγήθηκαν την επαναλειτουργία του κλάδου που παραμένει κλειστός εδώ και ένα εξάμηνο, τη Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα, δηλαδή στις 3 ή τις 4 Μαϊου, μόνο στους εξωτερικούς χώρους και με αυστηρούς περιορισμούς.

Όπως επεσήμανε τις προηγούμενες μέρες στο insider.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Καββάθας ο προβληματισμός των επαγγελματιών για άνοιγμα του κλάδου αμέσως μετά το Πάσχα και όχι στις 10 Μαϊου όπως φαινόταν το επικρατέστερο σενάριο ήταν πως προηγούνται ημέρες αργίας (από Μεγάλη Παρασκευή έως Τρίτη 4 Μαΐου που μετατέθηκε η Πρωτομαγιά) και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις επιχειρήσεις να προετοιμαστούν και να φροντίσουν για προμήθειες και μάλιστα έπειτα από 6 μήνες σε αναστολή.

Οι επαγγελματίες του κλάδου παράλληλα αναμένουν και τους περιορισμούς που θα ισχύσουν κατά την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους. Πρέπει δηλαδή να διευκρινιστούν οι αποστάσεις των τραπεζιών, ο αριθμός των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται ανά τραπέζι, καθώς και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Άλλωστε σύμφωνα με τις πληροφορίες από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά το Πάσχα θα ξεκινά στις 11 το βράδυ.

Παράλληλα ο κλάδος της εστίασης περιμένει να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων, προκειμένου οι επιχειρηματίες να λάβουν την ενίσχυση που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αγορά των πρώτων υλών που είναι απαραίτητες για την επαναλειτουργία τους έπειτα από 6 μήνες. Όπως τόνιζαν όλο το προηγούμενο διάστημα, οι ενισχύσεις είναι απαραίτητο να δοθούν προτού ανεβάσουν ρολά καθώς αυτή τη στιγμή σχεδόν 4 στις 10 επιχειρήσεις του κλάδου έχουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider