Οι προτάσεις του υπουργού Ενέργειας για τις θέσεις του Β’ Αντιπροέδρου και τριών μελών της ΡΑΕ

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι προτάσεις του υπουργού Ενέργειας για τις θέσεις του Β’ Αντιπροέδρου και τριών μελών της ΡΑΕ
Ο Δημήτριος Φούρλαρης αποτελεί την πρόταση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, για διορισμό στη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Ο Δημήτριος Φούρλαρης αποτελεί την πρόταση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, για διορισμό στη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Ο κ. Φούρλαρης είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και στέλεχος του ΑΔΜΗΕ, επικεφαλής της Διεύθυνσης Στρατηγικής & Σχεδιασμού Ανάπτυξης Συστήματος του Διαχειριστή του συστήματος Μεταφοράς.

Επίσης, για τις θέσεις των τριών μελών, ο κ. Σκρέκας προτείνει τους Κομνηνό Κόμνιο, Δημήτριο Παπαντώνη και Στέφανο Μανιά.

Σύμφωνα με το Εβδομαδιαίο Δελτίο συνεδριάσεων των Επιτροπών της Βουλής, την Πέμπτη 1 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η ακρόασή τους από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η Επιτροπή γνωμοδοτεί επί της πρότασης του υπουργού εντός 30 ημερών.

Σε περίπτωση θετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής, το μέλος που έχει προταθεί για τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου διορίζεται με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου. Τα μέλη για τα οποία υπάρχει θετική γνωμοδότηση διορίζονται με απόφαση του υπουργού ΠΕΝ.

Για την πλήρωση των τεσσάρων θέσεων στη ΡΑΕ, το υπουργείο προχώρησε στα τέλη του περασμένου έτους σε πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων. Η θητεία του προγενέστερου Β’ Αντιπροέδρου έληξε στις 17 Φεβρουαρίου 2021 και των τριών μελών στις 18 Φεβρουαρίου 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider