Διεθνή
23-03-2021 | 10:59

«Απάνθρωπες συνθήκες εργασίας» στα γραφεία της Goldman Sachs - Τι απαντά ο CEO του κολοσσού

Newsroom
Μοιράσου το
«Απάνθρωπες συνθήκες εργασίας» στα γραφεία της Goldman Sachs - Τι απαντά ο CEO του κολοσσού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τις «απάνθρωπες συνθήκες εργασίες» που επικρατούν στα γραφεία της Goldman Sachs, μιας από τις μεγαλύτερες στον κόσμο διεθνείς τράπεζες επενδύσεων αποκάλυψε η έρευνα 13 αναλυτών για τις εργασιακές συνθήκες. 

Η ομάδα των αναλυτών παρουσίασε τα ευρήματα της στη διοίκηση του τραπεζικού κολοσσού το Φεβρουάριο και άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες, φέρνοντας στο φως τις απαιτήσεις που έχει απο τους εργαζόμενους του ο όμιλος. 

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην έρευνα μίλησαν για εργασιακές εβδομάδες 100 ωρών, για κατάχρηση εξουσίας από τους προϊσταμένους τους, εξαφάνιση της κοινωνικής τους ζωής, ραγδαία επιδείνωση της ψυχικής και σωματικής τους υγείας. Ενώ υπάρχει και τακτική καταστρατήγηση του «κανόνα του Σαββάτου», ο οποίος θεωρητικά είχε θεσπιστεί για να μην εργάζεται το Junior προσωπικό στα γραφεία της εταιρείας μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής και τις 9 το πρωί του Σαββάτου. 

Σύμφωνα με το CNN Business, ο CEO της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, σχολίασε τα αποτελέσματα της έρευνας διαβεβαιώνοντας πως θα ενισχύσει τον «κανόνα του Σαββάτου» ώστε να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά και πως η εταιρεία θα επιταχύνει την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού κατώτατων βαθμίδων. «Αυτό είναι κάτι που η ηγεσία της Goldman Sachs λαμβάνει πολύ σοβαρά», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Παρότι, το επιβαρυμένο εργασιακό πρόγραμμα είναι «αναμενόμενο» σε όσους εργάζονται στον οικονομικό κλάδο, ειδικά στις junior θέσεις, η συγκεκριμένη έκθεση παρουσίαζε συνθήκες που ήταν ακραίες ακόμα και για τα δεδομένα της Wall Street. 

«Δεν περίμενα να εργάζομαι μονο 9 με 5, αλλά επίσης δεν περίμενα να εργάζομαι συστηματικά από τις 9 το βάρδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα», σχολίασρ χαρακτηριστικά ένας εκ των αναλυτών. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.