Goldman Sachs: Συνθήκες «γαλέρας» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της - 95 ώρες δουλειάς την εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Συνθήκες «γαλέρας» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της - 95 ώρες δουλειάς την εβδομάδα
Οι νέο-προσληφθέντες υπάλληλοι στην επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs προειδοποιούν πως θα υπάρξουν παραιτήσεις αν δεν διορθωθούν οι δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας τους.

Οι νέο-προσληφθέντες υπάλληλοι στην επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs προειδοποιούν πως θα υπάρξουν παραιτήσεις αν δεν διορθωθούν οι δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας τους.

Μια εσωτερική έρευνα μεταξύ 13 εργαζομένων έδειξε πως δουλεύουν κατά μέσο όρο 95 ώρες την εβδομάδα και κοιμούνται 5 ώρες κάθε νύχτα.

Οι προσωπικές τους σχέσεις επίσης ζημιώθηκαν, μαζί με την σωματική και πνευματική τους υγεία.

Οι αναλυτές προειδοποίησαν ότι θα αποχωρήσουν πιθανότατα εντός 6 μηνών αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες.

Απάνθρωπες και «κακοποιητικές» συνθήκες

Η έρευνα προσφέρει μια ματιά στην σκληρή και ανταγωνιστική εργασιακή κουλτούρα των μεγάλων εταιρειών της Wall Street, όπου οι νέοι αναλυτές προσπαθούν να αναρριχηθούν στο μονοπάτι μιας καλοπληρωμένης καριέρας.

Η έρευνα, η οποία άρχισε να γνωστοποιείται μέσω social media την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα πρωτοετών αναλυτών στον επενδυτικό τραπεζικό κλάδο, με έδρα τις ΗΠΑ.

«Η στέρηση ύπνου, η αντιμετώπιση από τους παλαιότερους τραπεζικούς, το πνευματικό και σωματικό στρες… Έχω ζήσει με ανάδοχη οικογένεια και αυτό είναι κάτι χειρότερο», είπε ένας από τους ερωτώμενους, όπως αναφέρει το BBC.

«Αυτό ξεπερνά το επίπεδο της σκληρής δουλειάς, είναι απάνθρωπο, κακοποιητικό», σχολίασε άλλος.

Όλοι οι ερωτώμενοι είπαν πως η δουλειά έχει επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις με φίλους και οικογένεια, ενώ το 77% δήλωσαν θύματα εργασιακής κακοποίησης.

Πριν εργαστούν στην εταιρεία, οι αναλυτές βαθμολογούσαν την πνευματική τους υγεία στο 8,8 στα 10, και την σωματική τους υγεία στα 9 στα 10.

Αφού ξεκίνησαν να δουλεύουν στην εταιρεία, βαθμολογούν την πνευματική τους υγεία στο 2,8 και την σωματική στο 2,3.
Το 83% δήλωσε πως έχει υποστεί «ακραία παρακολούθηση και μικροδιαχείριση», ενώ το 17% δήλωσε πως συχνά υπέστη φωνές και ύβρεις.

Η έρευνα προτείνει εργασιακές εβδομάδες μάξιμουμ 80 ωρών, με ελεύθερο το Σάββατο και μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής.

Επίσης, προέκρινε ρεαλιστικότερες διορίες και καλύτερους ρυθμούς δουλειάς για την απομείωση του stress.

«Κάψιμο» των υπαλλήλων

Οι αναλυτές παρουσίασαν τα ευρήματα τους στην διοίκηση της Goldman Sachs τον Φεβρουάριο, και η τράπεζα δήλωσε πως έκτοτε έχει κάνει βήματα προς την αντιμετώπιση του «καψίματος» των υπαλλήλων της, και ανάμεσα στην συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων, και σε ευρύτερες ομάδες.

«Αναγνωρίζουμε πως οι άνθρωποι μας εργάζονται πολύ, επειδή οι bussiness είναι δυνατές και ο όγκος της δουλειάς σε ιστορικά επίπεδα», σχολίασε ο εκπρόσωπος της τράπεζας στο BBC.

«Έναν χρόνο μέσα στην πανδημία της Covid και ο κόσμος είναι πολύ πιεσμένος, γι’ αυτό ακούμε τις ανησυχίες τους και λαμβάνουμε πολλά μέτρα για να τις αντιμετωπίσουμε».

Η τράπεζα ισχυρίζεται πως ενισχύει την πολιτική της για «Εξαίρεση του Σαββάτου» και κινείται προς την κατεύθυνση αυτοματοποίησης διαφόρων καθηκόντων που γίνονταν από το νέο προσωπικό.

Η Goldman Sachs κατέγραψε έσοδα 44,6 δισ. δολαρίων το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider