Διεθνή
10-03-2021 | 09:50

Inditex: Τα κλειστά καταστήματα έπληξαν τη μητρική των Zara, αλλά εκτίναξαν τις online πωλήσεις

Newsroom
Μοιράσου το
Inditex: Τα κλειστά καταστήματα έπληξαν τη μητρική των Zara, αλλά εκτίναξαν τις online πωλήσεις
live updates: Ανανεώθηκε πριν

H Industria de Diseno Textil ανακοίνωσε την Τετάρτη πως οι πωλήσεις και τα κέρδη υποχώρησαν το 2020, αλλά ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύχθηκε σημαντικά και ότι θα καταβάλει μέρισμα για το έτος.

Οι πωλήσεις της ιδιοκτήτριας των Zara και άλλων brands μόδας διαμορφώθηκαν στα 20,40 δισ. ευρώ το 2020, καταγράφοντας πτώση 28% από το 2019. Τα EBITDA συρρικνώθηκαν 40% στα 4,55 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 70% στα 1,11 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία εξήγησε ότι η απόδοση επηρεάστηκε από το κλείσιμο των καταστημάτων λόγω πανδημίας, αλλά ότι οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου εκτινάχθηκαν 77% στα 6,6 δισ. ευρώ. Οι online πωλήσεις αναμένεται να εξακολουθήσουν να σημειώνουν ισχυρή επίδοση και το 2021, εκτιμά η Inditex.

Η εταιρεία θα προτείνει μέρισμα 0,70 ευρώ ανά μετοχή στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων. Οι κεφαλαιακές δαπάνες αναμένεται να διαμορφωθούν στα περίπου 900 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία, ενώ η εταιρεία θα επενδύσει περίπου 1 δισ. ευρώ στις ψηφιακές της δραστηριότητες στο ίδιο διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.