Ανθοπωλεία: «Καταστροφικό να μην ανοίξουμε του Αγίου Βαλεντίνου»

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανθοπωλεία: «Καταστροφικό να μην ανοίξουμε του Αγίου Βαλεντίνου»

Τον κίνδυνο να μπει λουκέτο σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων του κλάδου εφόσον παραμείνουν τα καταστήματά τους κλειστά την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, επισημαίνουν οι ιδιοκτήτες ανθοπωλείων.

Όπως σημειώνει στο insider.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανθοπωλών, Μάριος Βαλλιάνος, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μία ημέρα υψηλού τζίρου για τις επιχειρήσεις τους, η οποία κινδυνεύει να χαθεί, αφού σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα τα ανθοπωλεία δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή. Οι ιδιοκτήτες ανθοπωλείων ήδη «μετρούν» εν μέσω πανδημίας την απώλεια της περιόδου της άνοιξης και του Πάσχα που συνήθως έχουν μεγάλη κίνηση στα καταστήματά τους, καθώς και του καλοκαιριού που ο τζίρος τις προηγούμενες χρονιές ήταν μεγάλος λόγω των γάμων.

«Εάν χαθεί και η 14η Φεβρουαρίου πολλές επιχειρήσεις θα φτάσουν στα όρια τους και θα κλείσουν» τονίζει ο κ. Βαλλιάνος σημειώνοντας πως οι αγορές από την πλευρά των ανθοπωλείων για το εμπόρευμα της συγκεκριμένης ημέρας έχουν ήδη γίνει, πριν ανακοινωθεί το κλείσιμο των καταστημάτων και εάν αυτό δεν πουληθεί, θα καταστραφεί.

Συζητήσεις με το υπουργείο Ανάπτυξης

Οι εκπρόσωποι του κλάδου έχουν θέσει το αίτημά τους στο υπουργείο Ανάπτυξης και μάλιστα θα έχουν εντός της ημέρας, διαδικτυακή συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 σημείωσε πως το αίτημα του κλάδου για την Κυριακή «είναι λογικό, είναι η καλύτερη μέρα του χρόνου για τα ανθοπωλεία, οι άνθρωποι έχουν κάνει ψώνια δεν μπορούν να καταστραφούν». Επεσήμανε παράλληλα ότι η πρόθεση από πλευράς του υπουργείου είναι να βρεθεί ένας ώστε να λειτουργήσουν την Κυριακή, ωστόσο πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα και τα επιδημιολογικά δεδομένα όλης της εβδομάδας.

Οι έμποροι πάντως, σύμφωνα με τον κ. Βαλλιάνο, εμφανίζονται πρόθυμοι ακόμη και να ανοίξουν με τη μέθοδο της παράδοσης των προϊόντων εκτός των καταστημάτων, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα ανθοπωλεία δεν είναι χώροι διασποράς του ιού, όπου καταγράφεται συνωστισμός.

Διαβάστε επίσης:

Μόνο click away στα καταστήματα από σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Τι θα γίνει με τα ανθοπωλεία

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider