Jumbo: Γιατί έκλεισαν τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Jumbo: Γιατί έκλεισαν τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές

Τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην απόφαση για νέα αναστολή της λειτουργίας των 26 καταστημάτων του στις «κόκκινες» περιοχές, εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Jumbo, κάνοντας παράλληλα λόγο για «εντυπωσιακή ανταπόκριση και προσέλευση των Ελλήνων καταναλωτών κατά τη διάρκεια των λίγων ημερών ελεύθερης λειτουργίας του λιανεμπορίου» μέσα στον Ιανουάριο.

Αναλυτικά επισημαίνει, ότι «ο Όμιλος Jumbo, κατά πάγια πρακτική, στηρίζει -χωρίς επιφύλαξη- τις επιλογές της Πολιτείας. Κατέβαλε για δύο ημέρες προσπάθεια να λειτουργήσει τα καταστήματά Jumbo σε αυτές τις περιοχές, με τον ίδιο πρακτικά τρόπο με τον οποίον λειτουργεί και η υπόλοιπη αγορά.

Δυστυχώς, η εφαρμογή του νέου πλαισίου στα καταστήματα Jumbo αποδεικνύεται τελικά μη φιλικό προς τους πελάτες της και δεν επιτρέπει στην πράξη την λειτουργία των καταστημάτων ακόμη και με τον τρόπο που συμβιβαστικά επελέγη. Κατά συνέπεια, η εταιρεία προχώρησε σε νέα αναστολή της λειτουργίας των 26 από τα 52 καταστήματα Jumbo στις «κόκκινες» περιοχές (Αττική, Πάτρα και Χαλκίδα) από την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου και μέχρι την επέκταση της μεθόδου click inside σε όλο το εύρος των προϊόντων της».

Υπενθυμίζεται ότι αλυσίδα Jumbo, επειδή διαθέτει εκτός από παιχνίδια, είδη ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλείου και μπορεί να λειτουργήσει με click insider, το Σάββατο άνοιξε τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη μέθοδο. Το βράδυ της ίδιας μέρας έκανε γνωστό ότι τα καταστήματα σε Αττική, Χαλκίδα και Πάτρα θα κλείσουν από τη Δευτέρα. Το βράδυ της ίδιας μέρας, με νεότερη ενημέρωση έκανε γνωστό ότι τελικά θα εφαρμοστεί το click inside αλλά κα για πρώτη φορά το click away στις «κόκκινες» περιοχές. Τελικά το βράδυ της Τετάρτης ανακοίνωσε εκ νέου την αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων καταστημάτων.

Η πορεία των πωλήσεων τον Ιανουάριο

Όσον αφορά στην πορεία των πωλήσεων τον Ιανουάριο κατά τον οποίο τα 52 καταστήματα στην Ελλάδα λειτούργησαν από τις 18 μέχρι και τις 30 του μήνα, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση +0,20%, σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο όπου όλα τα καταστήματα λειτουργούσαν χωρίς περιορισμούς.

Όσον αφορά στην Κύπρο: Αρχές Ιανουαρίου λειτούργησαν τα 3 από τα 5 καταστήματα. Από την 10η Ιανουαρίου 2021 όλα τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά λόγω του απαγορευτικού (lockdown) που επιβλήθηκε στη χώρα. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο μειώθηκαν κατά - 72% περίπου, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020. Σημειώνεται ότι στις 8 Φεβρουαρίου 2021 αναμένεται η επαναλειτουργία των καταστημάτων στην Κύπρο.

Στη Βουλγαρία λειτούργησαν τα 8 από τα 9 σημειώνοντας αύξηση κατά +24% περίπου. Στη Ρουμανία, τον Ιανουάριο του 2021, λειτούργησαν και τα 14 καταστήματα Jumbo στη χώρα, σημειώνοντας αύξηση κατά +27% περίπου σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020 όπου λειτουργούσε ο ίδιος αριθμός καταστημάτων

Συνολικά, οι πωλήσεις του Ομίλου, κατά τον πρώτο μήνα του 2021, μειώθηκαν κατά -0,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider