Το «φρένο» στο click away και το ερωτηματικό των εκπτώσεων

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το «φρένο» στο click away και το ερωτηματικό των εκπτώσεων

Η απόφαση της κυβέρνησης να μπει «φρένο» στο click away μέχρι τις 11 Ιανουαρίου αλλάζει για ακόμη μία φορά τα δεδομένα στην καθημερινότητα των καταναλωτών ενώ οι έμποροι καλούνται εκ νέου να βρουν λύση προκειμένου να πουλήσουν τα εμπορεύματα τους.

Ερωτηματικό αποτελεί τι θα γίνει με τις χειμερινές εκπτώσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, την ώρα που παραμένει άγνωστό εάν θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και με ποιες προϋποθέσεις θα λειτουργούν. Κάποια καταστήματα πάντως και κυρίως μεγάλες αλυσίδες ήδη έχουν ξεκινήσει προσφορές μέσα από τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα.

Το ενδεχόμενο πάντως οι έμποροι να ζητήσουν μετάθεση των εκπτώσεων είναι ανοιχτό, καθώς όπως επεσήμανε στο insider.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί εσωτερική έρευνα στα 2.500 μέλη του συλλόγου προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις τους σχετικά με το εάν επιθυμούν μετάθεση ή όχι των χειμερινών εκπτώσεων, ώστε στη συνέχεια να γίνει το σχετικό αίτημα.

«Είναι μία κρίσιμη εβδομάδα, με κλειστά τα καταστήματα μας και ενώ τα εμπορεύματα παραμένουν αδιάθετα. Θα δούμε τι θα αποφασίσουν οι συνάδελφοι και θα εισηγηθούμε αναλόγως» τονίζει ο κ. Καφούνης.

Άλλωστε η αγορά φάνηκε να πιάνεται εξαπίνης από την ανακοίνωση διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου το πρωί του Σαββάτου ότι το click away σταματάει και μάλιστα ενώ οι έμποροι περίμεναν χαλάρωση των μέτρων τις επόμενες μέρες καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο εκτός τo click away, οι αγορές το επόμενο διάστημα να γίνονται μεν με ραντεβού αλλά με τη δυνατότητα οι πελάτες να μπαίνουν στα καταστήματα.

Το αποτέλεσμα ήταν μέσα στο Σαββατοκύριακο οι επιχειρήσεις να ψάχνουν τρόπο ώστε οι παραγγελίες που ήταν προγραμματισμένες να παραδοθούν μέσω click away την τρέχουσα εβδομάδα να φτάσουν με άλλο τρόπο στους καταναλωτές.

Η λύση της παράδοσης μέσω των εταιρειών κουριέρ φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη δεδομένου ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου χιλιάδες παραγγελίες έχουν έχουν συσσωρευτεί στις αποθήκες και πολλοί καταναλωτές ακόμα περιμένουν να παραδοθούν οι χριστουγεννιάτικες παραγγελίες τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως οι έμποροι είτε προχωρούν σε μετάθεση των παραδόσεων μετά τις 11 Ιανουαρίου ώστε, σύμφωνα με το καλό σενάριο να επανέλθει η μέθοδος click away, είτε προχωρούν στην παράδοση όσων παραγγελιών έχουν ήδη γίνει, με δικά τους μέσα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε.

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη αντίδραση της αγοράς για την αναστολή του click away

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider