Με πράσινο υδρογόνο η θέρμανση σπιτιών στη Σκωτία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με πράσινο υδρογόνο η θέρμανση σπιτιών στη Σκωτία
Με υδρογόνο που θα παράγεται χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές θα θερμανθούν 300 σπίτια στη Σκωτία.

Με υδρογόνο που θα παράγεται χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές θα θερμανθούν 300 σπίτια στη Σκωτία στο πλαίσιο μιας πολιτικής για την κάλυψη των αναγκών θερμότητας εξ ολοκλήρου από υδρογόνο μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για ένα σχέδιο 10 σημείων για τη λεγόμενη «πράσινη βιομηχανική επανάσταση». Αυτό άρχισε ήδη να γίνεται πράξη με τον Ofgem, το ρυθμιστή ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, να ανακοινώνει ότι θα παρέχει χρηματοδότηση έως και 18 εκατομμύρια λίρες (24,12 εκατομμύρια δολάρια) για ένα πρόγραμμα με έδρα τη Σκωτία που επικεντρώνεται στη χρήση υδρογόνου για τη θέρμανση σπιτιών. Περαιτέρω επένδυση ύψους 6,9 εκατομμυρίων λιρών για το έργο, γνωστό ως H100 Fife, θα προέλθει από την κυβέρνηση της Σκωτίας.

Σε μια δήλωση, η SGN, μια εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το δίκτυο φυσικού αερίου στη Σκωτία και τη νότια Αγγλία, δήλωσε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν για την παράδοση αυτού που περιέγραψε ως ένα πιλοτικό δίκτυο υδρογόνου … που καλύπτει τις ανάγκες για θέρμανση και μαγείρεμα με μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε περίπου 300 σπίτια από το τέλος του 2022.

Για την πρωτοβουλία H100 Fife, η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία μιας εγκατάστασης ηλεκτρόλυσης, η οποία με τη σειρά της θα παράγει το υδρογόνο.

Σε δήλωση του ο Paul Wheelhouse, υπουργός Ενέργειας της Σκωτίας, χαρακτήρισε το έργο ως «κρίσιμο βήμα προς την κατανόηση των επιλογών μας για την απανθρακοποίηση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider