Επιχειρήσεις
11-10-2020 | 09:20

5 περιζήτητα επαγγέλματα που δεν απαιτούν πτυχίο

Μοιράσου το
5 περιζήτητα επαγγέλματα που δεν απαιτούν πτυχίο

Το σημαντικό είναι πως σύμφωνα με το Linkedin, στα επαγγέλματα αυτά δεν απαιτείται το πτυχίο πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Η πανδημία άλλαξε άρδην την αγορά εργασίας και το Linkedin παραθέτει μια λίστα με τα 5 επαγγέλματα που έχουν τις περισσότερες «ανοικτές» θέσεις ακόμα και μέσα στην κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Μάλιστα, το σημαντικό είναι πως, σύμφωνα με το Linkedin, στα επαγγέλματα αυτά δεν απαιτείται κατ' ανάγκη η κατοχή κάποιου πτυχίου πανεπιστημιακού ιδρύματος, αλλά είναι δυνατή η γνώση του αντικειμένου μέσω online κατάρτισης ή σεμιναρίων.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Στην εποχή της εικόνας και του Διαδικτύου φαίνεται πως οι γραφίστες είναι πιο επίκαιροι από ποτέ. 

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Ο οικονομικός αναλυτής είναι ένα από τα επαγγέλματα που μπορεί να κάνει κανείς, ακόμα και χωρίς πτυχίο, παρότι θα πίστευε κανείς πως λόγω της εμπλοκής του με τα οικονομικά στοιχεία, η πιστοποίηση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα ήταν απαραίτητη.

Ο αναλυτής data είναι ένα από τα επαγγέλματα που μπορεί να κάνει κανείς, ακόμα και χωρίς πτυχίο.

Η εργασία στον τομέα της τεχνικής υποστήριξης, εξυπηρέτησης πελατών δεν απαιτεί πάντα πτυχίο, αφού συνήθως οι υποψήφιοι λαμβάνουν συγκεκριμένη εκπαίδευση από την εκάστοτε εταιρεία. 

Το μάρκετινγκ είναι «σημείο κλειδί» για την επιτυχία ενός προϊόντος ή μίας εταιρείας και σήμερα, στην εποχή του Ιnternet και των κοινωνικών δικτύων, φαίνεται να είναι πιο σημαντικό από ποτέ. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.