Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες περιπτέρων

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες περιπτέρων
«Βρεθήκαμε προ απροόπτου. Ανακοινώθηκαν τα μέτρα πάνω στο Σαββατοκύριακο και δεν μας έδωσαν μία περίοδο προσαρμογής ώστε να προετοιμαστούμε» σημειώνει στο insider.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Περιπτερούχων.

Τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από το Σάββατο και σύμφωνα με τα οποία τα περίπτερα κατεβάζουν ρολά τα μεσάνυχτα σε αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στην Αττική, προκαλούν αντιδράσεις από την πλευρά των ιδιοκτητών περιπτέρων.

«Βρεθήκαμε προ απροόπτου. Ανακοινώθηκαν τα μέτρα πάνω στο Σαββατοκύριακο και δεν μας έδωσαν ούτε μια περίοδο προσαρμογής, ώστε να προετοιμαστούμε νωρίτερα» σημειώνει στο insider.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Περιπτερούχων, Θοδωρής Μάλλιος.

O ίδιος επισημαίνει πως το συγκεκριμένο μέτρο δεν εξυπηρετεί , αφού ο κόσμος συνεχίζει να μαζεύεται στις πλατείες και εξηγεί πως οι επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται σε αδιέξοδο. «Κανείς δεν καθόταν για «πλάκα» όλη τη νύχτα. Έχουμε ανθρώπους που δουλεύουν σε βραδινή βάρδια και αυτή τη στιγμή έχουν πρόβλημα τονίζει.

Επιπλέον ο κ. Μάλλιος σημειώνει πως από τεχνικής άποψης, υπάρχουν περίπτερα τα οποία επειδή διανυκτερεύουν δεν έχουν προδιαγραφές ώστε να κατεβάζουν ρολά, οπότε έχουν ζήτημα σχετικά με το πώς θα παραμείνουν κλειστά χωρίς να υπάρχει κάποιος εκεί.

«Έτρεχαν οι συνάδελφοι τελευταία στιγμή να βρουν «καπάκια» για τα ψυγεία τους και τελικά κατέληξαν να τα κλείνουν όπως όπως, για να μην τα αφήσουν εκτεθειμένα» σημείώνει ο κ. Μάλλιος.

Σε οριακό σημείο

Τα περίπτερα, σύμφωνα με τον κ. Μέλλιο βρίσκονταν ήδη σε οριακό σημείο.

«Το παραμικρό «χτύπημα» αυτή τη στιγμή μας ρίχνει στον Καιάδα. Όλοι βγαίνουμε από μία 10ετή κρίση και αμέσως μετά από ένα 7μηνο κρίσης του κορονοϊού το όποιο έπληξε και τον δικό μας κλάδο και πολύ περισσότερο όσους βρίσκονταν σε τουριστικές περιοχές» τονίζει χαρακτηριστικά.

Όπως επισημαίνει, πριν από το 2010 λειτουργούσαν συνολικά 11.000 περίπτερα και σήμερα λειτουργούν λιγότερα από τα μισά.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα τα νέα μέτρα για την Αττική – Οι ΚΑΔ και τα πρόστιμα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider