Folli Follie: Τι είπαν στις απολογίες τους Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Folli Follie: Τι είπαν στις απολογίες τους Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος
Σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα μεταφέρθηκαν το πρωί της Πέμπτης ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Μετά την πολύωρη απολογία τους στην 35η Τακτική Ανακρίτρια την Τετάρτη σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie, ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης μεταφέρθηκαν την Πέμπτη το πρωί σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα καθώς νωρίτερα είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό ενώ ο γιος του, Τζώρτζης, μετήχθη στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρικάλων.

Στη σύζυγο του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, Καίτη, μετά την απολογία της, επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δυο φορές το μήνα.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, προσκόμισαν απολογητικά υπομνήματα προσπαθώντας να αντικρούσουν τα βαριά κατηγορητήρια και απάντησαν σε σωρεία ερωτήσεων που δέχθηκαν, ωστόσο δεν κατάφεραν να πείσουν ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Οι απολογίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος φέρεται να δήλωσε πως αποδέχεται μέρος όσων του καταλογίζονται για τα εικονικά οικονομικά στοιχεία που εμφάνιζε επί σειρά ετών η Folli Follie, υποστηρίζοντας ότι οι ενέργειες αυτές είχαν αφετηρία μία δύσκολη συγκυρία του Ομίλου που ο ίδιος πίστευε πως σύντομα θα εξομαλυνθεί. Κάτι ωστόσο που δεν πέτυχε, όπως ισχυρίστηκε, λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης από το 2007 και μετά παγκοσμίως.

Ο ίδιος φέρεται να τόνισε στην ανακρίτρια πως ο ίδιος δεν είχε όφελος από τις συγκεκριμένες ενέργειες καθώς και πως χρηματοδότησε πολλές φορές με προσωπικά δάνεια την εταιρεία.

Ο γιος και η σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, στις δικές τους απολογίες φέρονται να δήλωσαν πως δεν γνώριζαν τίποτε για τα αλλοιωμένα στοιχεία, που είχαν αφετηρία την ασιατική θυγατρική εταιρεία του Ομίλου.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος από την πλευρά του φέρεται να είπε στην ανακρίτρια ότι ο ίδιος ήταν υπεύθυνος για την μητρική ελληνική εταιρεία, ενώ η Καίτη Κουτσιολούτσου πως ασχολιόταν αποκλειστικά με τις δημόσιες σχέσεις της εταιρείας και τη σχεδίαση προϊόντων.

Διαβάστε επίσης:

Folli Follie: Η άνοδος και η πτώση της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider