Τράπεζες: Συνεχίζουν με μειωμένο προσωπικό και τηλεργασία 

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τράπεζες: Συνεχίζουν με μειωμένο προσωπικό και τηλεργασία 
Με «όπλα» την τηλεργασία και την περιορισμένη πρόσβαση στα καταστήματα συνεχίζουν τη μάχη κατά της πανδημικής κρίσης οι ελληνικές τράπεζες.

Στην τηλεργασία στρέφονται ξανά οι ελληνικές τράπεζες, μετά την έξαρση των κρουσμάτων τον Αύγουστο, σπεύδοντας να προλάβουν τους εργαζομένους που επιστρέφουν από άδεια. Στα καταστήματα, όπου απαιτείται φυσική παρουσία, έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός των εργαζομένων.

Όπως αναφέρουν στο insider.gr πηγές με γνώση των διαδικασιών, όπως στις περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις, έτσι και στις τράπεζες, εφαρμόζονται αυξημένα μέτρα για την επιστροφή στην εργασία μετά το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η διάδοση της νόσου στους χώρους εργασίας.

Συστημική τράπεζα που είχε αυξήσει το ποσοστό τηλεργασίας/φυσικής παρουσίας στο 50-50 τον Ιούλιο, έκανε στροφή 180 μοιρών στο άκουσμα της αύξησης των κρουσμάτων στις αρχές Αυγούστου. Έτσι, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που ακολουθούν οι διευθύνσεις, η φυσική παρουσία περιορίζεται ξανά στο 30% για τις κεντρικές υπηρεσίες, με απαραίτητη προϋπόθεση την ελάχιστη απόσταση των δύο μέτρων. Όσον αφορά στα καταστήματα, το ποσοστό της φυσικής παρουσίας διαμορφώνεται στο 60% στο συγκεκριμένο ίδρυμα -κάτι που ισχύει, βεβαίως, στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου καταστημάτων της χώρας. Η πρόσβαση των πελατών είναι ελεγχόμενη και περιορίζεται αυστηρά στα πέντε άτομα ανά κατάστημα.

Άλλη συστημική τράπεζα που είχε επαναφέρει την αναλογία τηλεργασίας/φυσικής παρουσίας στο 30/70 εντός του καλοκαιριού, κλίνει ξανά προς την εφαρμογή του 50-50, τουλάχιστον για τις πρώτες εβδομάδες μετά την επιστροφή των αδειούχων. Σημειώνεται, πάντως, ότι σε τμήματα με δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασία, όπως η πληροφορική κ.α., το μέτρα της τηλεργασίας δεν αποσύρθηκε ποτέ -ούτε κατά τη θερινή περίοδο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε μοριακά τεστ κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα, ιδίως εάν έχουν παραθερίσει σε «κόκκινα νησιά» όπως Πάρος, Μύκονος κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλες οι τράπεζες ακολούθησαν τη σύσταση των αρμόδιων αρχών για μία εβδομάδα τηλεργασία από όσους επιστρέφουν από άδεια ως ένα γενικευμένο μέτρο προφύλαξης ενάντια στη διάδοση της νόσου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider