Unibios: Επέστρεψε στην κερδοφορία, θετικές οι προοπτικές

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Unibios: Επέστρεψε στην κερδοφορία, θετικές οι προοπτικές
Τι προβλέπει ο σχεδιασμός για το 2020.

Στην κερδοφορία επέστρεψε το 2019, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης η Unibios.

Συγκεκριμένα τα κέρδη της εταιρείας μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 100,4 χιλ. ευρώ έναντι -393 χιλ. ευρώ το 2018 με τον κύκλο εργασιών της να διευρύνεται κατά 3,9%.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης, οι προοπτικές είναι θετικές καθώς το 2019 η εταιρεία μεταξύ άλλων:

• Ολοκλήρωσε επιτυχώς ΑΜΚ ύψους 3,7 εκατ. ευρώ

• Ολοκλήρωσε οργανωτική αναδιάρθρωση:

− με διακοπή ζημιογόνων δραστηριοτήτων και

− ενίσχυση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας της παραγωγικής λειτουργίας του κλάδου της επεξεργασίας νερού.

• Διαμόρφωσε και άρχισε την υλοποίησης ενό στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Ομίλου πάνω σε δύο άξονες:

1. Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες και Λύσεις.

2. Αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ομίλου στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού, ο CEO της εταιρείας Ορφέας Μαυρίκιος ανέφερε ότι τα έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη συνεχίστηκαν κανονικά, δεν υπήρξαν ακυρώσεις και τα επενδυτικά σχέδια συνεχίζονται κανονικά. Η διοίκηση της εταιρεία επισημαίνει παράλληλα ότι επεξεργάζεται διαρκώς την λήψη πρόσθετων μέτρων για την άμβλυνση των συνεπειών της πανδημίας στα μεγέθη του Ομίλου, που βέβαια ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να εκτιμηθούν με ασφάλεια.

Σχεδιασμός για το 2020

Η εταιρεία εστιάζει σε δύο άξονες:

1. Ανάπτυξη και επέκταση δραστηριοτήτων διάθεσης περιβαλλοντικών τεχνολογιών και λύσεων – Οι ραγδαίες αλλαγές στο παγκόσμιο περιβάλλον, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για αναζήτηση νέων λύσεων και διαμορφώνουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

2. Αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου. Το ακίνητο στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου αξιοποιείται μερικώς ενώ επιβαρύνει τα αποτελέσματα συνολικά. Η συνολική αξιοποίηση του αποτελεί στρατηγική επιδίωξη του Ομίλου.

Παράλληλα η εταιρεία σχεδιάζει την επέκταση δραστηριοτήτων στον κλάδο του νερού. Αναλυτικά ο κύριος στόχος του Ομίλου αναφορικά με την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του τομέα επεξεργασίας νερού είναι:

1. Να επεκτείνει τις λύσεις που παρέχει αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες με έμφαση στην ανακύκλωση νερού και

2. Να διευρύνει την παρουσία του σε νέες γεωγραφικές περιοχές, υψηλού επιπέδου τιμών, στηριζόμενος στο Value for Money, αξιοποιώντας την εκτεταμένη τεχνογνωσία του και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και συστημάτων που προωθεί στην αγορά, απόρροια της φιλοσοφίας και διάρθρωσης της παραγωγικής του διαδικασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider