5 επώνυμοι που έφτιαξαν το δικό τους κρασί

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 επώνυμοι που έφτιαξαν το δικό τους κρασί
Διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές γίνονται «οινοπαραγωγοί» και δημιουργούν τις δικές τους «ετικέτες» κρασιού. 

Το 2020 δεν ήταν μία «καλή» χρόνια για τους οινοπαραγωγούς, όσον αφορά στις πωλήσεις, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αφού η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού έφερε μείωση τζίρου άνω του 50% για τους Έλληνες οινοπαραγωγούς.

Ένα μοτίβο που βλέπουμε και στην παγκόσμια αγορά, καθώς η τάση για επιλογές ποτών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ επηρεάζει και την αγορά οίνου, σύμφωνα με την εταιρεία Fact.MR.

Όμως, αυτό δεν φαίνεται να είναι κάτι που απασχολεί τους επώνυμους ηθοποιούς και τραγουδιστές από το να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο και να δημιουργήσουν τις δικές τους «ετικέτες» κρασιού.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τους 5 επώνυμους τραγουδιστές και ηθοποιούς που «μπήκαν» ή «μπαίνουν» τώρα στην αγορά οίνου:

*Εξωτερική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Η Αυστραλιανή τραγουδίστρια Κάιλι Μινόγκ είναι η πιο πρόσφατη «προσθήκη» μεταξύ των... επώνυμων οινοπαραγωγών, καθώς ετοιμάζει την κυκλοφορία 4 «ετικετών» μέχρι του τέλος του καλοκαιριού. 

Τα κρασιά που θα φέρουν το όνομα της ακολουθούν το μοντέλο «value for money», επιλέγοντας ποικιλίες της Νότιας Γαλλίας και τρίμηνη ωρίμανση, ενώ οι τιμές θα ξεκινούν από τα 10 ευρώ. 

insider

Η νέα επιχειρηματική κίνηση του διάσημου ράπερ Ποστ Μαλόνε είναι ένα «δροσερό» ροζέ, από ποικιλίες γαλλικών σταφυλιών, το οποίο θα αρχίσει να κυκλοφορεί στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα. 

Το κρασί ονόματι Maison No.9, φαίνεται να είναι μόνο μία πτυχή του brand, το οποίο αποτελεί μία φιλόδοξη επιχειρηματική κίνηση και περιλαμβάνει μέχρι ρούχα και αξεσουάρ με το ίδιο logo. 

 

insider

 Κεντρική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Η κίνηση των ηθοποιών Άστον Κούτσερ και Μίλα Κούνις να δημιουργήσουν τη δική τους «ετικέτα» κρασιού, είχε περισσότερο φιλανθρωπικό και λιγότερο επιχειρηματικό χαρακτήρα. 

Το ζευγάρι ηθοποιών συνεργάστηκε με το nockingpointwines.com, για να δημιουργήσουν μία «ετικέτα», τα έσοδα της οποίας θα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Όπως αναφέρεται σχετικά και στον ιστότοπο, τα έσοδα θα καλύψουν ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. 

insider

Η Νεοϋορκέζα ηθοποιός, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, που είναι γνωστή σχεδόν σε όλο τον κόσμο ως η πρωταγωνίστρια της σειράς Sex and the City, δημιούργησε τη δική της σειρά «ετικετών» κρασιού, η οποία μέχρι στιγμής έχει κερδίσει συνολικά 5 διακρίσεις και βραβεία. 

Όπως αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο της Invino, η σειρά κρασιών SJP, παράγεται από σταφύλια που προέρχονται από τις «καλύτερες περιοχές του κόσμου» και ακολουθεί τη μεθοδολογία των οινοπαραγωγών της Νέας Ζηλανδίας.  

Τα κρασιά της διάσημης ηθοποιού έχουν αρχική τιμή πώλησης από 12 ευρώ, όμως αυτή τη στιγμή, υπάρχει μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα.

 

insider

Μπορεί πλέον οι δύο σταρ του κινηματογράφου να έχουν πάρει διαζύγιο, όμως ως ζευγάρι, ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί είχαν επενδύσει στο «Chateau Miraval».

Σε έκταση 4.000 στρεμμάτων βρίσκεται ένα οίκημα 35 δωματίων και το σημαντικότερο... ένας πολύ αξιόλογος αμπελώνας στον οποίο παρήγαγαν το δικό τους κρασί. 

Πρόκειται για το ροζέ ομώνυμο κρασί «Chateau Miraval», η τιμή του οποίου ξεκινά από τα 22 ευρώ, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

insider

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:58

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης

17:55

Booking: Έχασε δικαστική μάχη κατά του βέτο της ΕΕ για την εξαγορά της ETraveli

17:53

Νετανιάχου: Το καθεστώς του Ιράν είναι «στα πρόθυρα της κατάρρευσης»

17:42

Χρηματιστήριο: Χτίζει... «οχυρό» στις 2.700 μονάδες - Εκτόξευση του τζίρου

17:40

Βρετανία: Η αστυνομία ξεκινά ποινική έρευνα σε βάρος του Reform UK για παραβίαση του εκλογικού νόμου

17:37

Ο ΔΟΑΕ έκλεισε τον συριακό φάκελο - Δηλώνει ικανοποιημένος από τη συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση

17:35

Meta: «Άλμα» 5% της μετοχής καθώς ο νέος AI agent Muse ενθουσιάζει την αγορά

17:33

Τσίπρας: «Αν βγούμε πρώτοι θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα να καταρτίσουμε κυβέρνηση»

17:30

Τουρνάς στη Βουλή: Στοιχεία για τα οχήματα που διαθέτει σήμερα η Πυροσβεστική, την ηλικιακή και χωροταξική κατανομή τους

17:21

Μπέρναμ: «Οι κυρώσεις στο Ισραήλ δείχνουν ότι η Βρετανία έχει ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή»

17:09

Γερμανία: Η Ρωσία εξοπλίζεται πέραν των αναγκών της για τον πόλεμο εναντίον του Κιέβου

17:02

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Δεν σκοπεύουμε να «εκτοπίσουμε» κανέναν από τη Γάζα

16:59

Πηγές Υπ. Μετανάστευσης: Αύξηση της νόμιμης μετανάστευσης το πρώτο 8μηνο

16:55

11 Ευρωβουλευτές από 10 χώρες στην εκδήλωση Τσιόδρα για την ενίσχυση παραγωγής προϊόντων «Made in EU»

16:48

Συρία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε έκρηξη σε αποθήκη όπλων στην Ιντλίμπ

16:47

Wall Street: To «100άρι» πετρέλαιο ρίχνει τους δείκτες

16:45

Eurostat: Πάνω από 10 άλλες χώρες της ΕΕ οι αποδοχές των Ελλήνων - Άλμα +30% σε σχέση με το 2019

16:43

EE: Νέοι και απλούστεροι κανόνες για τις δημόσιες συμβάσεις

16:30

Ο Νετανιάχου μηνύει τη Haaretz - «Προειδοποιήθηκε για την επίθεση της Χαμάς το 2023»

16:29

Δίκη για Τέμπη: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις συγγενών των μηχανοδηγών αμαξοστοιχίας - Την Δευτέρα η επόμενη συνεδρίαση

16:25

Μήνυμα Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου για θαλάσσιες ζώνες: «Συμφωνίες βάσει Διεθνούς Δικαίου»

16:24

Κτηματολόγιο: Τα λάθη που μπορούν να μπλοκάρουν μια μεταβίβαση - Τι πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες

16:23

4 φθινοπωρινά ταξίδια στην Ευρώπη πέρα από τα κλασικά

16:21

Όταν η επιχειρηματική ισχύς γίνεται μοχλός πίεσης προς τη νομοθετική εξουσία

16:07

Μαρινάκης: Η χώρα διανύει «μια από τις πιο επίμονες περιόδους ανόδου των τιμών»

16:00

Green Ports - Zimmerman: Στρατηγική συνεργασία για ολοκληρωμένες περιβαλλοντικές υπηρεσίες

15:46

H Μόσχα είναι ανοικτή στην ανάπτυξη σχέσεων με τη Βουδαπέστη παρά την απέλαση διπλωματών της

15:33

Από την ολοκλήρωση στην αξιοποίηση: Το Κτηματολόγιο στη νέα ψηφιακή εποχή

15:29

Νέα «ζώνη απαγόρευσης» στα ανοικτά των Στενών του Ορμούζ από Ιράν

15:25

Απάτη - «μαμούθ» 40 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο: Ελέγχονται 46 πρόσωπα και 152 εταιρείες


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider