Η παγκόσμια αγορά δείχνει έτοιμη να «βάλει νερό στο κρασί της»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η παγκόσμια αγορά δείχνει έτοιμη να «βάλει νερό στο κρασί της»
Η αγορά «διψάει» για μη αλκοολούχα κρασιά.

Η παγκόσμια αγορά δείχνει έτοιμη να «βάλει νερό στο κρασί της» καθώς η τάση για επιλογές ποτών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ επηρεάζει και την αγορά οίνου.

Σύμφωνα με την εταιρεία Fact.MR, η παγκόσμια αγορά μη αλκοολούχων κρασιών εκτιμάται ότι θα αξίζει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027 ενώ μεταξύ 2019 και 2027, ο τομέας αναμένεται να σημειώσει σύνθετο ετήσιο ρυθμό αύξησης 7%, καθώς οι καταναλωτές θα στραφούν σε υγιέστερες εκδόσεις αλκοολούχων ποτών.

Ενώ η Ευρώπη αντιπροσώπευε περισσότερο από το 40% της συνολικής ζήτησης στην αγοράμη αλκοολούχων οίνων το 2018, η Βόρεια Αμερική αναμένεται να είναι η σημαντικότερη αγορά στον κόσμο με ρυθμό ανάπτυξης άνω του 8% κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Σύμφωνα με το Fact.MR, η κατανάλωση μη αλκοολούχων οίνων τείνει να επιφέρει αλλαγές στη συγκεκριμένη βιομηχανία.

«Κατά την τελευταία δεκαετία, το μερίδιο αγοράς του μη αλκοολούχου οίνου αυξήθηκε σημαντικά», ανέφερε ένας αναλυτής από το Fact.MR.

Σύμφωνα με το Fact.MR, οι παραγωγοί οινοπνευματωδών ποτών στρέφουν την προσοχή τους σε ποτά με λιγότερο ή καθόλου αλκοόλ για να αυξήσουν τα περιθώρια κερδοφορίας καθώς υπάρχουν φορολογικά κίνητρα.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα από την IWSR Drinks Market Analysis αποκάλυψαν ότι η κατανάλωση κρασιού στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 0,9% το 2019, η πρώτη μείωση σε 25 χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider