Κορονοϊός: Ποιοι κλάδοι «διψούν» για προσλήψεις στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κορονοϊός: Ποιοι κλάδοι «διψούν» για προσλήψεις στις ΗΠΑ
Μία κρίσιμη καμπή για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Την ώρα που τα ποσοστά ανεργίας ανεβαίνουν δραματικά στις ΗΠΑ, με φόντο την πανδημία του κορονοϊού, μεγάλο μέρος των εργαζομένων ανησυχεί πως θα μείνει χωρίς δουλειά, καθώς οι αμερικανικές αρχές κλείνουν τις επιχειρήσεις και προτρέπουν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Marketwatch, την ίδια ώρα, υπάρχουν ορισμένοι τομείς που ετοιμάζονται για μαζικές προσλήψεις, καθώς η πανδημία φέρνει αύξηση της ζήτησης.

Δείτε ποιοι είναι τομείς κάνουν τις περισσότερες προσλήψεις, αυτή την περίοδο, στις ΗΠΑ:

H αυξημένη ζήτηση στις ΗΠΑ για επιπλέον ιατρικό εξοπλισμό, όπως αναπνευστήρες, προκειμένου να στηριχθεί περαιτέρω η προσπάθεια κατά της κρίσης του κορονοϊού, θα αυξήσει τις προσλήψεις στον κλάδο της μεταποίησης.

General Motors και Ford έχουν ήδη ανακοινώσει ότι αναζητούν τρόπους ώστε να «μπουν» στην παραγωγή αναπνευστήρων.

Καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν στα σπίτια τους, είναι λογικό να στρέφονται στο Internet.

O Dane Jasper, CEO της εταιρείας Sonic, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε έκτακτες προσλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών.

Με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνεται και η ζήτηση για περισσότερους οδηγούς, όσο οι άνθρωποι μένουν στα σπίτια τους και κάνουν delivery.

Μεγάλες αλυσίδες, όπως η Pizza Hut, προχωρούν σε προσλήψεις. Συγκεκριμένα, η Pizza Hut έχει εξαγγείλει 30.000 προσλήψεις, η Papa John’s International θα προσλάβει 20.000 νέους υπαλλήλους, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα σχέδια της Domino’s Pizza.

Η Hungry Howie’s, με 550 καταστήματα σε 21 αμερικανικές πολιτείες, «ψάχνει» 2.000 οδηγούς.

Η Walmart ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά της να προχωρήσει σε 150.000 προσλήψεις, ενώ γνωστοποίησε πως οι υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης θα λάβουν μπόνους ύψους 300 δολαρίων ο καθένας, ενώ μπόνους 150 δολαρίων ο καθένας, θα λάβουν οι υπάλληλοι μερικής απασχόλησης.  

Τα σχέδιά της να προχωρήσει σε 100.000 προσλήψεις ανακοίνωσε και η Amazon, προκειμένου να διαχειριστεί την εκρηκτική άνοδο που έχει σημειωθεί στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, όσο οι πολίτες μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

«Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι από όσους προσληφθούν, θα μείνουν στην εταιρεία μέχρι τέλος Απριλίου, θα υπάρξουν ευκαιρίες για αρκετούς, ώστε να αποκτήσουν μια μόνιμη δουλειά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Σε προσλήψεις προχωρούν την ίδια ώρα και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και παντοπωλείων, όπως Albertsons, Kroger, Safeway και Trader Joe’s.

Η Lowe’s, τα καταστήματα της οποίας έχουν παραμείνει ανοικτά στη χώρα, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διευκόλυνση των καταναλωτών, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις 30.000 νέων υπαλλήλων, είτε μόνιμων, είτε προσωρινών.

Σε 20.000 προσλήψεις θα προχωρήσει και η 7-Eleven, που διαθέτει περισσότερα από 70.000 καταστήματα.

Η Albertsons προσλαμβάνει άμεσα 30,000 νέους υπαλλήλους, ενώ σε 10.000 προσλήψεις προχωρά και η Kroger.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Οι προτάσεις της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης

23:54

WSJ: Τα ΗΑΕ έχουν πραγματοποιήσει μυστικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν

23:46

«Πράσινο 5 στα 5» για χρυσό

23:38

Ινδία: Περιοδεία Μόντι σε ΗΑΕ και τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες

23:28

Βρετανία: Kυρώσεις σε 12 άτομα και εταιρείες για διασυνδέσεις με το Ιράν

23:15

Wall Street: Πρώτη φορά πάνω από τις 7.400 μονάδες ο S&P 500 - Ρεκόρ και ο Nasdaq

22:58

Ταμείο Καινοτομίας: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για πρόσβαση σε νέα φάρμακα και θεραπείες

22:45

Δύο στους τρεις Αμερικανούς λένε ότι ο Τραμπ δεν έχει εξηγήσει γιατί γίνεται πόλεμος στο Ιράν

22:37

«Το ΝΑΤΟ ποτέ δεν ήταν τόσο σημαντικό όσο σήμερα», λέει η Καναδή ΥΠΕΞ

22:21

Νέα άνοδος σχεδόν 3% για πετρέλαιο δια στόματος Τραμπ

22:05

Αναγκαστική προσγείωση στο «Ελ. Βενιζέλος» έκανε αεροσκάφος της Lufthansa

21:53

Χανταϊός: Απέπλευσε από την Τενερίφη το MV Hondius μετά την απομάκρυνση των τελευταίων επιβατών

21:42

Τσίπρας: «Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη αλλά να τον νικήσουμε»

21:29

Ζελένσκι: «Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να τερματίσει τον πόλεμο»

21:20

ΥπΑΑΤ: Αποζημιώσεις άνω των 210 εκατ. ευρώ για κτηνοτροφία - Κανονικά τα έργα ΣΔΙΤ

21:11

Axios: Ο Τραμπ εξετάζει επανέναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν

20:59

Ο Τραμπ σκέφτεται να κάνει τη Βενεζουέλα 51η πολιτεία των ΗΠΑ

20:47

Η ατζέντα των συνομιλιών Τραμπ - Σι στο Πεκίνο

20:38

ΕΤΑΔ: Προκήρυξη διαγωνισμών για την παραχώρηση απλής χρήσης τμημάτων αιγιαλών στη Ρόδο

20:33

Κάλας: «Δεν βρισκόμαστε σε στάδιο συζητήσεων με τη Ρωσία»

20:25

Ο Τραμπ θέλει να ανασταλεί προσωρινά ο φόρος βενζίνης

20:17

Δημοσκόπηση Alco: Διψήφιο προβάδισμα για ΝΔ - Τα ποσοστά Καρυστιανού και Τσίπρα

20:13

Τεράστια «τρύπα» στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου

20:08

Χανταϊός: Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Το πιο αυστηρό πρωτόκολλο τηρεί η Ελλάδα

19:58

ElvalHalcor: Από 26 Ιουνίου η καταβολή μερίσματος 0,11 ευρώ ανά μετοχή

19:48

Προειδοποίηση Saudi Aramco για επικίνδυνη μείωση στα αποθέματα καυσίμων

19:38

Δωρεά 90 οχημάτων από τον Όμιλο ΔΕΗ στην Άμεση Δράση Αττικής

19:26

Μασκ, Κουκ και κορυφαία εταιρικά στελέχη προσκλήθηκαν να συνοδεύσουν τον Τραμπ στην Κίνα

19:24

Κέρδη στις ευρωαγορές - «Βαρίδι» οι αμυντικοί τίτλοι

19:19

Κορυφώνεται σήμερα η μεταφορά αφρικανικής σκόνης - Ποιες περιοχές επιβαρύνονται

gazzetta
gazzetta reader insider insider