Κορονοϊός: Ποιοι κλάδοι «διψούν» για προσλήψεις στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κορονοϊός: Ποιοι κλάδοι «διψούν» για προσλήψεις στις ΗΠΑ
Μία κρίσιμη καμπή για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Την ώρα που τα ποσοστά ανεργίας ανεβαίνουν δραματικά στις ΗΠΑ, με φόντο την πανδημία του κορονοϊού, μεγάλο μέρος των εργαζομένων ανησυχεί πως θα μείνει χωρίς δουλειά, καθώς οι αμερικανικές αρχές κλείνουν τις επιχειρήσεις και προτρέπουν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Marketwatch, την ίδια ώρα, υπάρχουν ορισμένοι τομείς που ετοιμάζονται για μαζικές προσλήψεις, καθώς η πανδημία φέρνει αύξηση της ζήτησης.

Δείτε ποιοι είναι τομείς κάνουν τις περισσότερες προσλήψεις, αυτή την περίοδο, στις ΗΠΑ:

H αυξημένη ζήτηση στις ΗΠΑ για επιπλέον ιατρικό εξοπλισμό, όπως αναπνευστήρες, προκειμένου να στηριχθεί περαιτέρω η προσπάθεια κατά της κρίσης του κορονοϊού, θα αυξήσει τις προσλήψεις στον κλάδο της μεταποίησης.

General Motors και Ford έχουν ήδη ανακοινώσει ότι αναζητούν τρόπους ώστε να «μπουν» στην παραγωγή αναπνευστήρων.

Καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν στα σπίτια τους, είναι λογικό να στρέφονται στο Internet.

O Dane Jasper, CEO της εταιρείας Sonic, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε έκτακτες προσλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών.

Με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνεται και η ζήτηση για περισσότερους οδηγούς, όσο οι άνθρωποι μένουν στα σπίτια τους και κάνουν delivery.

Μεγάλες αλυσίδες, όπως η Pizza Hut, προχωρούν σε προσλήψεις. Συγκεκριμένα, η Pizza Hut έχει εξαγγείλει 30.000 προσλήψεις, η Papa John’s International θα προσλάβει 20.000 νέους υπαλλήλους, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα σχέδια της Domino’s Pizza.

Η Hungry Howie’s, με 550 καταστήματα σε 21 αμερικανικές πολιτείες, «ψάχνει» 2.000 οδηγούς.

Η Walmart ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά της να προχωρήσει σε 150.000 προσλήψεις, ενώ γνωστοποίησε πως οι υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης θα λάβουν μπόνους ύψους 300 δολαρίων ο καθένας, ενώ μπόνους 150 δολαρίων ο καθένας, θα λάβουν οι υπάλληλοι μερικής απασχόλησης.  

Τα σχέδιά της να προχωρήσει σε 100.000 προσλήψεις ανακοίνωσε και η Amazon, προκειμένου να διαχειριστεί την εκρηκτική άνοδο που έχει σημειωθεί στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, όσο οι πολίτες μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

«Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι από όσους προσληφθούν, θα μείνουν στην εταιρεία μέχρι τέλος Απριλίου, θα υπάρξουν ευκαιρίες για αρκετούς, ώστε να αποκτήσουν μια μόνιμη δουλειά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Σε προσλήψεις προχωρούν την ίδια ώρα και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και παντοπωλείων, όπως Albertsons, Kroger, Safeway και Trader Joe’s.

Η Lowe’s, τα καταστήματα της οποίας έχουν παραμείνει ανοικτά στη χώρα, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διευκόλυνση των καταναλωτών, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις 30.000 νέων υπαλλήλων, είτε μόνιμων, είτε προσωρινών.

Σε 20.000 προσλήψεις θα προχωρήσει και η 7-Eleven, που διαθέτει περισσότερα από 70.000 καταστήματα.

Η Albertsons προσλαμβάνει άμεσα 30,000 νέους υπαλλήλους, ενώ σε 10.000 προσλήψεις προχωρά και η Kroger.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:42

Η Σκιάθος μετατρέπεται σε «κόμβο ανθεκτικότητας» με πρόγραμμα του ΕΜΠ

23:15

Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ): Θετικοί οιωνοί για την καλλιεργητική περίοδο

22:48

«Οι νοσηλευτές είναι η ραχοκοκαλιά των συστημάτων υγείας»

22:21

Η HiPP ανακαλεί βρεφικά γεύματα σε όλη την Αυστρία για λόγους ασφαλείας

21:54

Έρχονται εισαγωγικές εξετάσεις και κληρώσεις για Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία - Οι ημερομηνίες

21:27

Αναμόρφωση - τομή στο εταιρικό δίκαιο: Οδικός χάρτης σε 3 μήνες

21:00

Τουρισμός: Ακρίβεια και γεωπολιτική ανασφάλεια προβληματίζουν αλλά δεν ανακόπτουν τα ταξίδια

20:46

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ο Γιώργος Μυλωνάκης

20:30

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για το retweet Λαζαρίδη

20:16

Θρίλερ με τις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν: «Όχι» από Τεχεράνη σε νέο γύρο στο Πακιστάν

20:02

Οκτώ παιδιά νεκρά σε μαζική ένοπλη επίθεση στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ

19:48

Κοινό μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς στη Βαρκελώνη

19:34

ΓΣΕΕ: Ολοκληρώθηκε το 39ο Συνέδριο - Ενισχυμένες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΣ

19:20

Καλαφάτης: «Η τοξικότητα δεν είναι πολιτική πρόταση»

19:06

Συζητήσεις Google - Marvell Technology για ανάπτυξη ΑΙ τσιπ

18:52

Στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 4ο προσυνέδριο της ΝΔ

18:38

Κικίλιας: Ενίσχυση του Λιμενικού με επιπλέον εναέρια μέσα, Heron drones και νέα στελέχη

18:24

Επίσκεψη Κοντογεώργη σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο - Περιοδεία και συναντήσεις εργασίας

18:10

Η κρίση στο Ιράν φέρνει τη Βρετανία πιο κοντά στην ΕΕ

17:56

Φιντάν: Απειλή για Τουρκία και μουσουλμανικές χώρες η συμμαχία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

17:42

Σάντσεθ: Η Ισπανία θα ζητήσει πλήρη αναστολή της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ - Ισραήλ

17:28

Μαρκόπουλος: Ανυπόστατες οι φήμες περί μη ύπαρξης πανεπιστημιακού πτυχίου

17:14

DW: Σενάρια παραίτησης Στάρμερ λόγω Μάντελσον

17:00

Η χρηματοδότηση των ΜμΕ δεν είναι πλέον το βασικό πρόβλημα...

16:45

Μυτιλήνη: 6η ημέρα κινητοποιήσεων από κτηνοτρόφους - Τι ζητούν οι τυροκόμοι

16:30

Ιράν: Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις - «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιο ταχύτερα»

16:16

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καραγεωργίου, ιδρυτής της 3αλφα

16:02

Γάλλος ΥΠΕΞ: Μη αποδεκτές οι δηλώσεις Τραμπ για Πάπα Λέοντα

15:48

Ρίσκα για στασιμοπληθωρισμό στην παγκόσμια οικονομία εγείρει ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή

15:34

Στο Πακιστάν διαπραγματευτές των ΗΠΑ - Νέες απειλές Τραμπ για καταστροφή του Ιράν

gazzetta
gazzetta reader insider insider