Οι 5 προβλέψεις του Τζεφ Μπέζος που έγιναν πραγματικότητα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 προβλέψεις του Τζεφ Μπέζος που έγιναν πραγματικότητα
Αυτές είναι οι 5 προβλέψεις που έκανε ο Τζεφ Μπέζος πριν 20 χρόνια και έγιναν πραγματικότητα.

Πραγματικότητα έγιναν οι 5 προβλέψεις που έκανε προ εικοσαετίας ο Τζεφ Μπέζος και επιβεβαίωσαν πως δεν έγινε τυχαία ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου!

Άλλωστε, ο ιδρυτής της Amazon είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με περιουσία που ξεπερνά τα 122 δισ. δολάρια και ο κορυφαίος επιχειρηματίας της τελευταίας δεκαετίας.

Το μακρινό 1999 το Internet έκανε ακόμα τα «πρώτα» του βήματα και η Amazon μετρούσε μόλις 5 χρόνια «ύπαρξης». Σήμερα, το Διαδίκτυο κυριαρχεί σχεδόν σε κάθε έκφανση της ζωής μας και ο Τζεφ Μπέζος το είχε προβλέψει, μεταξύ άλλων...

Δείτε τις 5 προβλέψεις που έκανε ο Τζεφ Μπέζος και επιβεβαιώθηκαν, σύμφωνα με το Business Insider:

Το 1999 για να ανοίξει κανείς τον υπολογιστή του και να συνδεθεί στο Internet χρειαζόταν «κάμποσος» χρόνος... κάτι που σύμφωνα με τον Τζεφ Μπέζος θα άλλαζε στο μέλλον.

Σήμερα, ο χρόνος «έναρξης λειτουργίας» μίας συσκευής είναι σχεδόν μηδαμινός και οι ταχύτητες του Internet είναι πιο γρήγορες από ποτέ... ενόψει 5G!

Το «όραμα» του Μπέζος για το 2020 ανέφερε πως η πληθώρα των αγορών θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, ακόμα και αν αυτό αφορά στα καθαριστικά προϊόντα για το σπίτι μας. Και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες.

Μπορεί οι «ποσότητες» να μην είναι «μεγάλες» για όλους και σε όλες τις χώρες, όμως πράγματι, οι ηλεκτρονικές αγορές έχουν γίνει «συνήθεια» σχεδόν παγκοσμίως.

«Στο μέλλον οι διαφημίσεις θα μπορούν να είναι πιο στοχευμένες και ενδιαφέρουσες για συγκεκριμένες κατηγορίες κοινού, κάτι που είναι δύσκολο με τις διαφημίσεις μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου». Αυτό είχε δηλώσει ο Τζεφ Μπέζος πριν 21 χρόνια και σήμερα βλέπουμε να έχει επαληθευτεί με τις προσωποποιημένες διαφημίσεις που λαμβάνει συνέχεια ο καθένας από εμάς.

Οι διαφημίσεις πλέον μας «προτείνουν» προϊόντα και υπηρεσίες σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα μας... σε ανησυχητικό βαθμό.

Φαίνεται πως ο ιδρυτής της Amazon προέβλεψε τα «έξυπνα σπίτια» το 1999. Σε συνέντευξή του προ εικοσαετίας, ο Τζεφ Μπέζος δήλωσε πως στο μέλλον θα έχουμε πολλές συσκευές τεχνολογίας που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες στην καθημερινότητα μας.

Σήμερα, η Amazon προσφέρει πληθώρα «έξυπνων» συσκευών όπως ηχεία, ρολόγια, συστήματα ασφαλείας και κάθε είδους τεχνολογικό «βοήθημα».

Έχουν περάσει 2 χρόνια και όντως τα εμπορικά κέντρα φαίνονται να βρίσκονται στη χειρότερη περίοδό τους, τουλάχιστον όσον αφορά στην Αμερική. Η αγορά στις ΗΠΑ μιλά για «στιγμές αποκάλυψης» στο εμπόριο, με εκατοντάδες καταστήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Την πρόβλεψη του Μπέζος φαίνεται να επιβεβαιώνει σχετική έκθεση της Credit Suisse, η οποία εκτίμησε πως μέχρι το 2022 θα έχει κλείσει το 20-25% των εμπορικών κέντρων στις ΗΠΑ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:18

Σε πολυετή υψηλά το πρώτο εξάμηνο και το Q2 η Wall Street - Νέο ρεκόρ για Dow Jones

23:07

Νέο ρεκόρ ζέστης στη Σλοβακία - Στους 41,3 βαθμούς ο υδράργυρος

22:53

Το χειρότερο τρίμηνο του χρυσού εδώ και 13 χρόνια

22:39

Η μεγαλύτερη τριμηνιαία «βουτιά» από το 2020 για το πετρέλαιο

22:25

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Δερβένι - Δύο νεκροί

22:11

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 3,5 εκατ. ευρώ

22:01

Προχωρά το ομολογιακό της Seanergy - «Ναι» από Επ. Κεφαλαιαγοράς στο ενημερωτικό

21:50

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας–Αιγύπτου: Στο επίκεντρο συνεδρίου ΙΕΝΕ – Πανεπιστημίου Λευκωσίας

21:38

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

21:25

Y/KNOT Invest: Απόκτηση πλοίου Aframax έναντι 44,1 εκατ. δολαρίων

21:14

Σχεδόν 2.000 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

21:00

Διπλό μήνυμα από το Ανώτατο Δικαστήριο: Προστατεύει την Fed - Ενισχύει τον Τραμπ

20:47

«Καμία πρόοδος» στις συνομιλίες Αβάνας - Ουάσιγκτον

20:35

Ταχιάος: «Η Κυβέρνηση υλοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές για τον αναπτυξιακό ρόλο της Θράκης»

20:23

Δημοσκόπηση Marc: «Ντέρμπι» για το τρίτο κόμμα - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

20:19

Νετανιάχου: Τα ισραηλινά στρατεύματα θα παραμείνουν στον Λίβανο όσο απειλεί η Χεζμπολάχ

20:03

Πέντε συλλήψεις για την κατάρρευση της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα

20:00

ΕΕ: Πρώτη εκταμίευση 3,9 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία για αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών

19:47

Κροατία: Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας με 39,5 βαθμούς στο Σπλιτ

19:41

Με 32,05% στην Yalco η ΑVE - Κάλυψε ΑΜΚ 5 εκατ. ευρώ

19:38

Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου

19:33

Αλβανία: Διαδηλωτές πέταξαν αυγά σε αυτοκίνητα βουλευτών - Συλλήψεις από την αστυνομία

19:23

ΟΟΣΑ σε Γαλλία: Αυξήσεις φόρων και μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος

19:19

Τα μεγαλύτερα κέρδη τριμήνου εδώ και 5,5 χρόνια με νέο ρεκόρ στις ευρωαγορές

19:11

Αντιδρά ο Τραμπ στον δικαστικό «φραγμό» στο διάταγμα για το «δίκαιο του εδάφους»

19:02

Τετ α τετ Δήμα με τον Ινδό υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας

18:57

Υπουργικό Συμβούλιο: Τι παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση

18:53

Ελλάκτωρ: Πληρωμή καθαρού υπολοίπου μερίσματος 0,0475 ευρώ ανά μετοχή

18:50

Aircanteen: Στα 57,8 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2025 με αύξηση 13,7%

18:37

Ιταλία: Πέντε νεκροί από τον καύσωνα σε μία ημέρα - Στο «κόκκινο» 25 μεγάλες πόλεις


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider