Επιχειρήσεις | Διεθνή
01-03-2020 | 09:18

Οι 5 προβλέψεις του Τζεφ Μπέζος που έγιναν πραγματικότητα

Μοιράσου το
Οι 5 προβλέψεις του Τζεφ Μπέζος που έγιναν πραγματικότητα

Αυτές είναι οι 5 προβλέψεις που έκανε ο Τζεφ Μπέζος πριν 20 χρόνια και έγιναν πραγματικότητα.

Πραγματικότητα έγιναν οι 5 προβλέψεις που έκανε προ εικοσαετίας ο Τζεφ Μπέζος και επιβεβαίωσαν πως δεν έγινε τυχαία ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου!

Άλλωστε, ο ιδρυτής της Amazon είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με περιουσία που ξεπερνά τα 122 δισ. δολάρια και ο κορυφαίος επιχειρηματίας της τελευταίας δεκαετίας. 

Το μακρινό 1999 το Internet έκανε ακόμα τα «πρώτα» του βήματα και η Amazon μετρούσε μόλις 5 χρόνια «ύπαρξης». Σήμερα, το Διαδίκτυο κυριαρχεί σχεδόν σε κάθε έκφανση της ζωής μας και ο Τζεφ Μπέζος το είχε προβλέψει, μεταξύ άλλων...

Δείτε τις 5 προβλέψεις που έκανε ο Τζεφ Μπέζος και επιβεβαιώθηκαν, σύμφωνα με το Business Insider:

Το 1999 για να ανοίξει κανείς τον υπολογιστή του και να συνδεθεί στο Internet χρειαζόταν «κάμποσος» χρόνος... κάτι που σύμφωνα με τον Τζεφ Μπέζος θα άλλαζε στο μέλλον.

Σήμερα, ο χρόνος «έναρξης λειτουργίας» μίας συσκευής είναι σχεδόν μηδαμινός και οι ταχύτητες του Internet είναι πιο γρήγορες από ποτέ... ενόψει 5G!

Το «όραμα» του Μπέζος για το 2020 ανέφερε πως η πληθώρα των αγορών θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, ακόμα και αν αυτό αφορά στα καθαριστικά προϊόντα για το σπίτι μας. Και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες.

Μπορεί οι «ποσότητες» να μην είναι «μεγάλες» για όλους και σε όλες τις χώρες, όμως πράγματι, οι ηλεκτρονικές αγορές έχουν γίνει «συνήθεια» σχεδόν παγκοσμίως.

«Στο μέλλον οι διαφημίσεις θα μπορούν να είναι πιο στοχευμένες και ενδιαφέρουσες για συγκεκριμένες κατηγορίες κοινού, κάτι που είναι δύσκολο με τις διαφημίσεις μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου». Αυτό είχε δηλώσει ο Τζεφ Μπέζος πριν 21 χρόνια και σήμερα βλέπουμε να έχει επαληθευτεί με τις προσωποποιημένες διαφημίσεις που λαμβάνει συνέχεια ο καθένας από εμάς.

Οι διαφημίσεις πλέον μας «προτείνουν» προϊόντα και υπηρεσίες σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα μας... σε ανησυχητικό βαθμό.

Φαίνεται πως ο ιδρυτής της Amazon προέβλεψε τα «έξυπνα σπίτια» το 1999. Σε συνέντευξή του προ εικοσαετίας, ο Τζεφ Μπέζος δήλωσε πως στο μέλλον θα έχουμε πολλές συσκευές τεχνολογίας που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες στην καθημερινότητα μας.

Σήμερα, η Amazon προσφέρει πληθώρα «έξυπνων» συσκευών όπως ηχεία, ρολόγια, συστήματα ασφαλείας και κάθε είδους τεχνολογικό «βοήθημα».

Έχουν περάσει 2 χρόνια και όντως τα εμπορικά κέντρα φαίνονται να βρίσκονται στη χειρότερη περίοδό τους, τουλάχιστον όσον αφορά στην Αμερική. Η αγορά στις ΗΠΑ μιλά για «στιγμές αποκάλυψης» στο εμπόριο, με εκατοντάδες καταστήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Την πρόβλεψη του Μπέζος φαίνεται να επιβεβαιώνει σχετική έκθεση της Credit Suisse, η οποία εκτίμησε πως μέχρι το 2022 θα έχει κλείσει το 20-25% των εμπορικών κέντρων στις ΗΠΑ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.