Τζεφ Μπέζος: Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έγινε 56 ετών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζεφ Μπέζος: Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έγινε 56 ετών
Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και την Κυριακή έγινε 56 ετών.

Τα γενέθλια του γιόρτασε χθες, Κυριακή 12 Ιανουαρίου, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Τζεφ Μπέζος και έγινε 56 ετών!

Σύμφωνα με το Billionaire's Index του Forbes, ο ισχυρός άνδρας του ηλεκρονικού εμπορίου, αυτή τη στιγμή, έχει περιουσία που ξεπερνά τα 116.7 δισ. δολάρια.

Ο ιδρυτής και CEO της Amazon και της Blue Origin «αξίζει» είχε μία δύσκολη χρονιά, με το 2019 να ξεκινά με ένα σκάνδαλο που αποκάλυψε προσωπικά του μηνύματα με τη νέα του αγαπημένη, πρώην δημοσιογράφο Λορίν Σάντσες, ενώ ακόμα ήταν παντρεμένος με την επί 25 χρόνια σύζυγο του, Μακένζι Μπέζος.

Το διαζύγιο του κόστισε ακριβά, όμως δεν βγήκε χαμένος

Η διαδικασία του διαζυγίου του μεγιστάνα Τζεφ Μπέζος, ιδρυτή και διευθύνοντος σύμβουλος της Amazon ολοκληρώθηκε, με την πρώην σύζυγό του Μακένζι Μπέζος να το ανακοινώνει μέσω Twitter.

«Με χαρά του δίνω όλα μου τα συμφέροντα στην Washington Post και την Blue Origin και το 75% των μετοχών μας στην Amazon, συν τα δικαιώματα ψήφου των μετοχών μου για να στηρίξω τις συνεχιζόμενες συνεισφορές του στις ομάδες αυτών των απίστευτων εταιρειών. Είμαι ενθουσιασμένη για τα δικά μου σχέδια. Είμαι ευγνώμων για το παρελθόν, καθώς αναμένω τι πρόκειται να έρθει», σημείωσε.

Η συνολική αξία του μεριδίου που είχαν οι δύο τους στην Amazon υπολογίζεται στα 143 δισ. δολάρια. Έτσι, το εναπομείναν ποσοστό της κ. ΜακΚένζι αξίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 36 δισ. δολάρια.

Έχασε για λίγο τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου

Ο Μπέζος έχασε το «στέμμα» του, για λίγες μόλις ημέρες, μετά τη βουτιά που κατέγραψε η μετοχή της Amazon τον Οκτώβριο. Οι μετοχές της εταιρείας έχασαν πάνω από 8%, στη σκιά των ανακοινώσεων για μείωση της κερδοφορίας της για πρώτη φορά από το 2017.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο Μπέζος δεν θα έχανε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, εάν δεν είχε πάρει διαζύγιο από τη Μακένζι, στην οποία μεταβιβάστηκε, τον περασμένο Ιούλιο, το ένα τέταρτο των μετοχών που κατείχαν στην Amazon όταν ήταν ζευγάρι.

Επιχειρηματίας της δεκαετίας

Τον τίτλο του «επιχειρηματία της δεκαετίας» δίνουν στον Τζεφ Μπέζος τα κορυφαία διευθυντικά στελέχη που καταλαμβάνουν θέσεις στα Διοικητικά Συμβούλια ορισμένων εκ των ισχυρότερων εταιρειών του κόσμου.

Σχεδόν το ένα τρίτο των οικονομικών διευθυντών (CFOs) που συμμετείχαν σε πρόσφατη μελέτη του πρακτορείου CNBC εκτιμούν ότι ο ιδρυτής της Amazon είναι ο κορυφαίος επιχειρηματίας της τελευταίας δεκαετίας.

Στη δεύτερη θέση της λίστας των «κορυφαίων επιχειρηματιών της δεκαετίας» βρίσκεται ο ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα, ενώ ακολουθεί στην τρίτη θέση ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ. Τη λίστα συμπληρώνουν αρκετοί ισχυροί «παράγοντες» του διεθνούς οικονομικού γίγνεσθαι και επιχειρείν, όπως ο Τιμ Κουκ, ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Τζέιμι Ντίμον.

Amazon vs Κλιματική αλλαγή

«Ποδαρικό» με διαμαρτυρίες έκανε στην Amazon μία ομάδα εργαζομένων της, οι οποίοι με την έλευση του 2020 υποστηρίζουν πως «απειλούνται» με απόλυση, επειδή μίλησαν δημόσια για περιβαλλοντικά θέματα, ζητώντας από την εταιρεία να αναλάβει δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του CNBC, η ομάδα «Υπάλληλοι της Amazon για την Κλιματική Δικαιοσύνη» υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας δέχτηκαν συστάσεις και απειλές επειδή ζήτησαν από τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου να εντείνει τη δράση της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και με τη διαμαρτυρία τους αυτή παραβίασαν την πολιτική της.

Δωρεά 690.000 δολαρίων για τις φωτιές στην Αυστραλία

Σήμαρα, ο Τζεφ Μπέζος έβαλε το δικό του «λιθαράκι» αξίας 690.000 δολαρίων για την αντιμετώπιση της καταστροφής από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, μέσω της δωρεάς της Amazon, σύμφωνα με το Business Insider.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος «απάντησε» στην κριτική που δέχθηκε για τη «σιωπή» του, όσον αφορά στην καταστροφή που μαστίζει τους τελευταίους μήνες την Αυστραλία, την ώρα που ήδη πολλοί σελέμπριτις έκαναν γενναιόδωρες δωρεές για να βοηθήσουν στην τεράστια καταστροφή στην Αυστραλία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider