British American Tobacco: Επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το glo

Viber Whatsapp Μοιράσου το
British American Tobacco: Επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το glo
Ο όμιλος επενδύει στρατηγικά στην Ελλάδα, εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου glo που διατίθενται στην ελληνική αγορά.

Σε νέες επενδύσεις ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ προχωράει η British American Tobacco για τη στήριξη του προϊόντος θερμαινόμενου καπνού glo. Η εταιρεία, στο πλαίσιο της επέκτασής της στα προϊόντα επόμενης γενιάς, επιλέγει την Ελλάδα ως μία από τις πρώτες αγορές πανευρωπαϊκά στην οποία επενδύει στρατηγικά, εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου glo που διατίθενται στην αγορά.

Στόχος της νέας επένδυσης είναι οι συσκευές glo να διατίθενται σε 2.000 σημεία λιανικής πώλησης (περίπτερα και μίνι-μάρκετ) σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, η στρατηγική συνεργασία της British American Tobacco Hellas με τη NOBACCO θα ενισχυθεί, καθώς οι συσκευές και τα Neosticks θα συνεχίσουν να διατίθενται στα σημεία πώλησης της NOBACCO, στο ηλεκτρονικό κατάστημα nobacco.gr και σε χιλιάδες άλλα σημεία πώλησης σε όλη τη χώρα.

Η επέκταση στον τομέα της μικρής λιανικής συμπίπτει με την εισαγωγή νέων προτάσεων στην ελληνική αγορά, του glo nano και του glo pro, δύο νέων μοντέλων συσκευών θέρμανσης καπνού, κάτι που, σύμφωνα με την εταιρεία, θα καταστήσει την Ελλάδα μια από τις πρώτες χώρες πανευρωπαϊκά για τις συσκευές αυτές. Παράλληλα, όπως τονίζει η British American Tobacco, οι επενδύσεις αυτές θα συμβάλουν θετικά στην πορεία της μικρής λιανικής, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση.

Τα Neosticks που χρησιμοποιούνται στις συσκευές glo είναι σχεδιασμένα με το νέο φίλτρο που βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του προϊόντος και θα είναι διαθέσιμα σε νέες γευστικές προτάσεις, αντί 3,5 ευρώ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, Θάνος Αυγερινός, δήλωσε: «Ο Όμιλος της British American Tobacco ενισχύει την υποστήριξή του στην ελληνική οικονομία και στην προσπάθεια της χώρας για ανάπτυξη, επιλέγοντας το ελληνικό λιανεμπόριο ως μια από τις πρώτες αγορές πανευρωπαϊκά που παρουσιάζει την προηγμένη τεχνολογία του glo. Οι σημαντικές αυτές επενδύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου του λιανεμπορίου, που έχει πληγεί σημαντικά από την κρίση, μας γεμίζουν αισιοδοξία και ενθουσιασμό».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την εταιρεία, οι νέες επενδύσεις που θα πραγματοποιήσει στη χώρα αναμένεται να αυξήσουν περαιτέρω την κίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο του Ομίλου στον Πειραιά.

Η British American Tobaccο έχει επενδύσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην έρευνα και στην ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων για το κάπνισμα με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, όπως τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού και τα προϊόντα ατμίσματος. Στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας εργάζονται συνολικά, πάνω από 1.500 επιστήμονες, μηχανικοί και ειδικοί στον τομέα του καπνού, με βασικό στόχο τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας καινοτόμων προϊόντων για όλες τις κατηγορίες των ενήλικων καπνιστών.

Το glo είναι μια εύκολη στη χρήση συσκευή, η οποία θερμαίνει, χωρίς να καίει, ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού. Το αερόλυμα που σχηματίζεται με τη θέρμανση των ειδικών ράβδων καπνού παράγει μια φυσική γεύση, αντίστοιχη με αυτή του τσιγάρου, με περίπου 90%-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με τον καπνό του τσιγάρου. Το glo παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με επιτυχία στην Ιαπωνία και σήμερα είναι διαθέσιμο σε πολλές διεθνείς αγορές. Η Ελλάδα ήταν το 2018 μια από τις πρώτες χώρες που ο όμιλος αποφάσισε να το αναπτύξει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider