Πώς το κυκλικό μοντέλο της UNIPAKHELLAS προωθεί τη βιωσιμότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς το κυκλικό μοντέλο της UNIPAKHELLAS προωθεί τη βιωσιμότητα
Η UNIPAKHELLAS αποτελεί πρότυπο βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Η UNIPAKHELLAS αποτελεί πρότυπο βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Η διαδικασία της συσκευασίας παίζει καθοριστικό ρόλο στο περιβάλλον. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε πόσες συσκευασίες χρησιμοποιούνται καθημερινά. Δεν υπάρχει κανένα προϊόν, ανεξαρτήτου κατηγορίας, που να μη χρειάζεται να συσκευαστεί. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ένα: Ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τη συσκευασία των προϊόντων έχει τη δύναμη να αλλάξει τον πλανήτη αλλά και το μέλλον μας σε αυτόν.

Καταλυτικό παράγοντα διαδραματίζουν οι επιχειρήσεις, αφού η μαζική παραγωγή προϊόντων απαιτεί και τη μαζική χρήση συσκευασιών. Γι’ αυτόν τον λόγο, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη βελτιστοποίηση της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας, αποφέροντας, από τη μία, καλύτερη επιχειρηματική απόδοση, και, από την άλλη, συνεισφέροντας στην ευημερία του περιβάλλοντος.

Ευτυχώς, το ενδιαφέρον του κόσμου για την κυκλική οικονομία και η γενικότερη ενίσχυση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης αυξάνεται όλο και περισσότερο, οπότε η βιωσιμότητα τίθεται σιγά-σιγά ως προτεραιότητα σε πολλούς τομείς. Και με αυτήν ακριβώς την αρχή πορεύεται η UNIPAKHELLAS, της οποίας τα προϊόντα είναι ως επί το πλείστον ανακυκλωμένα και 100% ανακυκλώσιμα.

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία της εταιρείας

Η UNIPAKHELLAS είναι μέλος του πολυεθνικού Ομίλου INDEVCO, έχει πάνω από 11 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας στον κλάδο, και διαθέτει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά συσκευασίας. Η εταιρεία εξειδικεύεται στην παραγωγή και μεταποίηση ανακυκλωμένων χαρτιών, καθώς και στην κατασκευή πρωτογενών και ανακυκλωμένων κυματοειδών χαρτονιών και συσκευασιών και έχει κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη που της δείχνουν οι επιχειρήσεις που την επιλέγουν.

Χωρίς να εφησυχάζει στη μέχρι τώρα επιτυχία της και θέλοντας να παραμένει up-to-date με τις εξελίξεις στον κλάδο της, η UNIPAKHELLAS ανήκει στις εταιρείες που προσπαθούν διαρκώς για το καλύτερο. Επανεξετάζει συνεχώς τις διαδικασίες και τα προϊόντα της και αναζητά νέες τεχνολογίες που μπορούν να υποστηρίξουν τους στόχους της, πάντα με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Τηρεί τις οδηγίες του Συμβουλίου Διαχείρισης Δασών (Forest Stewardship Council) και διασφαλίζει την υπεύθυνη προέλευση όλων των υλικών της, επιδιώκοντας ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Χρήση υλικών κυκλικών από τη φύση τους

Η UNIPAKHELLAS χρησιμοποιεί και κατασκευάζει υλικά συσκευασίας που είναι «Κυκλικά από τη φύση τους», συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προώθηση της βιωσιμότητας. Η εταιρεία, συγκεκριμένα, ακολουθεί ένα σύστημα κλειστού βρόγχου, όπου τα συλλεγόμενα απορρίμματα χαρτιού, αποτελούμενα κυρίως από ανακυκλώσιμα υλικά, χρησιμοποιούνται για την παραγωγή νέων, πλήρως ανακυκλώσιμων προϊόντων.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία συλλέγει την παλιά συσκευασία και τη χρησιμοποιεί για την παραγωγή νέων προϊόντων, εκμεταλλευόμενη όλη τη διαδικασία συλλογής απορριμμάτων χαρτιού. Με αυτόν τον τρόπο, η γραμμή παραγωγής της δίνει ζωή και αξία πίσω στα προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην εξοικονόμηση χώρου στις χωματερές και μειώνει τη μόλυνση που προκύπτει από την αποτέφρωση των συσκευασιών.

Σε αποστολή για καινοτόμες λύσεις συσκευασίας

Πολύ σημαντικό στην όλη διαδικασία είναι το γεγονός πως οι λύσεις συσκευασίας της εταιρείας αποστέλλονται επίπεδες, ενώ είναι ελαφρύτερες από τις ξύλινες και τις περισσότερες άκαμπτες πλαστικές συσκευασίες. Με αυτόν τον τρόπο, οι λύσεις της UNIPAKHELLAS αξιοποιούν πλήρως τη χωρητικότητα των φορτηγών, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να επιτύχουν μέγιστη στοίβαξη και αξιοποίηση του χώρου των φορτηγών και έτσι να ξοδεύουν λιγότερα σε logistics και μεταφορικά.

Επομένως, η εταιρεία συμβάλλει και στη μείωση της κίνησης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αφού η μεταφορά βελτιστοποιείται και η αποθήκευση των συσκευασιών γίνεται με λιγότερα φορτηγά στον δρόμο και λιγότερο χώρο στις αποθήκες.

Επιπλέον, χάρη στη χρήση κυματοειδούς χαρτονιού, όλες οι συσκευασίες της UNIPAKHELLAS είναι 100% ανακυκλώσιμες, παραμένοντας οικονομικά αποδοτικές και ποιοτικές προς όφελος των πελατών της, ενώ μπορούν να τυπωθούν κατά παραγγελία με το λογότυπο της εκάστοτε εταιρείας, προκειμένου να τραβήξουν το βλέμμα του καταναλωτή και να προωθήσουν αποτελεσματικά την ταυτότητα του brand.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι συσκευασίες της UNIPAKHELLAS συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις ασφάλειας τροφίμων () και προστατεύουν τα φρέσκα προϊόντα από την αλλοίωση μέχρι να φτάσουν στον τελικό καταναλωτή. Ως αποτέλεσμα, περιορίζονται σημαντικά οι ζημιές στην αλυσίδα εφοδιασμού, με τα προϊόντα να φτάνουν στους καταναλωτές φρέσκα και σε άριστη κατάσταση. Έτσι, οι λύσεις της εταιρείας συμβάλλουν στη μείωση της σπατάλης τροφίμων που προκαλείται από κακής ποιότητας συσκευασίες.

Η UNIPAKHELLAS κάνει καθημερινά την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα πράξη και αποτελεί πρότυπο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Υιοθετώντας βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και διοχετεύοντας τις προσπάθειές της στην αξιοποίηση διαδικασιών που προσφέρουν καινοτόμες και βιώσιμες συσκευασίες, η εταιρεία προωθεί την ανάπτυξη, συμβάλλοντας παράλληλα σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider