Στις 12:00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα – Προς «λουκέτο» στην εστίαση (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 12:00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα – Προς «λουκέτο» στην εστίαση (vid)
Το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού επρόκειτο να μεταδοθεί την Παρασκευή, ωστόσο ο ισχυρότατος σεισμός που έπληξε τη Σάμο και τα μικρασιατικά παράλια ανέβαλε τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Στις 12:00 θα μεταδοθεί το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού στους πολίτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/KEDkNZto0wA.jpg?itok=FvONFnAR","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=KEDkNZto0wA&feature=youtu.be&fbclid=IwA…","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (Responsive)."]}

Το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού επρόκειτο να μεταδοθεί, χθες, Παρασκευή, ωστόσο ο ισχυρότατος σεισμός που έπληξε τη Σάμο και τα μικρασιατικά παράλια ανέβαλε τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει ένα νέο σχέδιο δράσης κατά της πανδημίας, διάρκειας ενός μήνα.

Προς «λουκέτο» στην εστίαση

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται, μεταξύ των μέτρων, να ανακοινώσει το «κλείσιμο» της εστίασης.

Ερώτημα αποτελεί το τι μέλλει γενέσθαι με τα γυμναστήρια, καθώς προ ημερών ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε περιγράψει την άθληση και τις μαζικές συναθροίσεις, ως τις βασικές εστίες διασποράς του κορονοϊού.

Παράλληλα, βασικό σενάριο στο τραπέζι είναι η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, σε όλη τη χώρα, ανεξαρτήτως του επιπέδου συναγερμού.

Ακόμα, εκτιμάται ότι η ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, από τις 00:30 που είναι σήμερα, θα «κατέβει» νωρίτερα – πιθανότατα - στις 22:00, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τόσο η διασκέδαση όσο και οι συναθροίσεις που μπορεί να λειτουργούν ως εστίες διασποράς.

Αντίμετρα για το κλείσιμο της εστίασης

Κυρίως για την εστίαση, θα υπάρχει ένα συνολικό πακέτο οικονομικών αντιμέτρων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αντλεί μέτρα από το οπλοστάσιο της άνοιξης, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας χθες υπήρχαν συσκέψεις με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, για να κλειδώσει το πακέτο των αντιμέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider