Ηχηρό μήνυμα Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για στρατιωτική εμπλοκή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηχηρό μήνυμα Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για στρατιωτική εμπλοκή
Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα στέλνει με δηλώσεις του ο Έλληνας υπουργός Άμυνας.

Την ετοιμότητα της χώρας ακόμα και για στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία επιβεβαίωσε ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Άμυνας σε δηλώσεις του.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αρχικά σημείωσε: «Ασφαλώς και η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος, να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη πλευρά να μέριμνα για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Όταν όμως ο υπουργός Άμυνας ρωτήθηκε σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του συμβούλου του πρωθυπουργού Διακόπουλου, έκανε το μήνυμα ακόμα πιο σαφές.

«Θα ήθελα να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι είμαστε έτοιμοι, ακόμη και για το έσχατο σενάριο μιας στρατιωτικής λύσης, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ο κ. Διακόπουλος» ήταν η ερώτηση της δημοσιογράφου, με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να απαντά:

«Ακριβώς! Προχθές ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Γραφείου Πρωθυπουργού είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα.

Μέσα σε όλα αυτά τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως ο νοών νοείτω»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider