Τσακαλώτος: Εμείς δεν βάλαμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος: Εμείς δεν βάλαμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό
«Ο προϋπολογισμός δεν είναι ούτε αναπτυξιακός ούτε κοινωνικός» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Εμείς, σε αντίθεση με τη ΝΔ, δεν βάζουμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό», ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας την Πέμπτη στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Τσακαλώτος που ανέβηκε στο βήμα λίγο μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, αναφέρθηκε στη στάση της ΝΔ όταν ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφθηκε την Αθήνα, όταν δηλαδή «η ΝΔ έλεγε να μην τον δει ο Τσίπρας λόγω της προκλητικότητας της Τουρκίας στο Αιγαίο. Δεν ξεχνάμε ότι παρόλο που πολλοί από την ΝΔ δεν θεωρήσανε κακή και προδοτική τη συμφωνία των Πρεσπών, την χρησιμοποιήσανε για να κερδίσουν τις εκλογές. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις έφερναν τη χώρα σε δύσκολη θέση, μόνο για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης», είπε ο κ Τσακαλώτος.

Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Τσακαλώτος επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει απάντηση από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στα ζητήματα που έχει θέσει.

«Έχετε μελετήσει τα αποτελέσματα αντίστοιχων πολιτικών μείωσης φορολογικών συντελεστών που εφαρμόστηκαν από τον Τραμπ και τη Μέι; Γνωρίζετε ότι δεν έφεραν αύξηση των φορολογικών εσόδων; Μήπως ο αυξημένος ρυθμός ανάπτυξης που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για το πρώτο εξάμηνο του 2019 είναι αυτή που εξηγεί το υπερπλεόνασμα που διατείνεται ότι έκτισε η κυβέρνηση;», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Τι έχετε να απαντήσετε, όσον αφορά στον Προϋπολογισμό που καταθέσατε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου αναφέρεται ότι το οικονομικά κάτω δεκατημόριο του πληθυσμού επωφελείται κατά 72 ευρώ ενώ το αντίστοιχο άνω δεκατημόριο κατά 373 ευρώ; Αυτός είναι ο κοινωνικός χαρακτήρας της πολιτικής σας; Όσον αφορά τις φορoελαφρύνσεις που ισχυρίζεστε ότι δίνετε σε όλες τις επιχειρήσεις, πως απαντάτε στο ότι το 80% της ελάφρυνσης πηγαίνει στο 2,5% των επιχειρήσεων; Με αυτόν το τρόπο βοηθάτε μικρούς και μεσαίους;».

Ο προϋπολογισμός δεν είναι ούτε αναπτυξιακός ούτε κοινωνικός, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει θέση για την ανισότητα και τη στασιμότητα των μισθών που προβληματίζει και τα δεξιά κόμματα, στην παγκόσμια συζήτηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider