Στ. Καφούνης προς Ά. Γεωργιάδη: Η άψογη λειτουργία της αγοράς και τα self tests επιτρέπουν τη χαλάρωση των μέτρων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στ. Καφούνης προς Ά. Γεωργιάδη: Η άψογη λειτουργία της αγοράς και τα self tests επιτρέπουν τη χαλάρωση των μέτρων
Στην επιστολή ο πρόεδρος του ΕΣΑ σημειώνει την έως σήμερα εξαιρετική λειτουργία της αγοράς με απόλυτη εφαρμογή των υγειονομικών προτάσεων.

Αίτημα για περαιτέρω χαλάρωση της λειτουργίας της αγοράς, με κατάργηση της υποχρέωσης ραντεβού τις καθημερινές και διατήρησή της μεθόδου “click in shop” προσωρινά μόνο για το Σάββατο και για το σύνολο του λιανεμπορίου, απέστειλε με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη ο πρόεδρος του ΕΣΑ, Σταύρος Καφούνης.

Στην επιστολή ο πρόεδρος του ΕΣΑ σημειώνει την έως σήμερα εξαιρετική λειτουργία της αγοράς με απόλυτη εφαρμογή των υγειονομικών προτάσεων, ενώ σημείωσε ότι με την εφαρμογή των υποχρεωτικών self tests θα μπορέσει να ελευθερωθεί σταδιακά η λειτουργία της αγοράς με στόχο την τόνωση της υποτονικής ζήτησης και την περαιτέρω χαλάρωση της λειτουργίας πριν την σημαντική περίοδο του Πάσχα.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής;

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το εμπόριο είναι πλέον αποδεδειγμένα ο κλάδος που επλήγη περισσότερο από την πανδημία, ενώ όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι κανένα μέτρο στήριξης δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πλήρη λειτουργία της αγοράς, που αναγνωρίζουμε ότι προσπαθείτε να επιτύχετε.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών τοποθετήθηκε από την αρχή της κρίσης με ισχυρή, σοβαρή και τεκμηριωμένη φωνή και ήταν παρόν στον δημόσιο διάλογο, με στόχο πάντα την εξεύρεση αποτελεσματικών και εφαρμόσιμων λύσεων χωρίς μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις.

Μετά από δέκα ημέρες άψογης λειτουργίας το λιανεμπόριο απέδειξε για άλλη μια φορά δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία καταστηματαρχών, εργαζομένων και καταναλωτών, ότι μπορεί να τηρήσει με επιτυχία όποιους κανόνες λειτουργίας του υποδειχθούν και να στηρίξει ακόμη και δύσκολες αποφάσεις που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της αγοράς.

Με δεδομένη την απόφαση για υποχρεωτική εφαρμογή των self tests και την άψογη συμπεριφορά καταναλωτών και εμπόρων, το άνοιγμα της αγοράς στο σύνολό της χώρας χωρίς ραντεβού όλες τις ημέρες της εβδομάδος είναι πλέον εφικτή, εκτός του Σαββάτου που θα μπορούσε να διατηρηθεί για λίγο ακόμη η λειτουργία με την μέθοδο του ραντεβού εντός του καταστήματος (click in shop).

Για την αποφυγή άσκοπης κυκλοφορίας και υπερβολικής συγκέντρωσης ατόμων, μπορεί να συνεχιστεί η μετάβαση στην αγορά με την αποστολή του μοναδικού sms με χρονικό περιορισμό, που προφυλάσσει την δημόσια υγεία.

Κοινός στόχος είναι να βελτιωθεί σταδιακά η υποτονική έως σήμερα λειτουργία της αγοράς, ώστε να φτάσουμε στο Πάσχα με ασφάλεια, εξασφαλίζοντας καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα, αλλά και περισσότερες ελευθερίες για την αγορά και τις ζωές μας.

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
Είμαστε βέβαιοι ότι θα στηρίξετε την πρόταση μας και θα πετύχουμε μαζί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για επιχειρήσεις, καταναλωτές, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider