Ξεκινούν οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινούν οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ
Όσοι λάβουν ενίσχυση θα πρέπει να διατηρήσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 τον αριθμό των εργαζομένων που είχαν την 1η Αυγούστου.

Ξεκινούν άμεσα οι καταβολές χρημάτων στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Στην κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, Δευτέρα, περιγράφονται αναλυτικά οι δικαιούχοι του τρίτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και προσαρμόζονται οι ημερομηνίες σε σχέση με τις προηγούμενες αποφάσεις για την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Τι προβλέπεται

Σύμφωνα με την ΚΥΑ όσοι λάβουν ενίσχυση θα πρέπει να διατηρήσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 τον αριθμό των εργαζομένων που είχαν την 1η Αυγούστου.

Ακόμη, προβλέπεται η επιστροφή μόνο ποσοστού 70% της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, εφόσον ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης, ένα έτος μετά τη λήψη της ενίσχυσης, είναι μειωμένος κατά 70% ή παραπάνω σε σχέση με το ύψος του κύκλου εργασιών αναφοράς ή των ακαθάριστων εσόδων αναφοράς.

Επίσης, προβλέπεται η επιστροφή μόνο ποσοστού 60% της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, για τις επιχειρήσεις που απασχολούσαν την 1η Αυγούστου 2020 περισσότερους από 20 εργαζόμενους, εφόσον διατηρήσουν κατά μέσο όρο τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσαν κατά την 1η Αυγούστου 2020, βάσει των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, ως και την 1η Αυγούστου 2021.

Για την πλήρωση της προϋπόθεσης αυτής, από τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσαν οι επιχειρήσεις κατά την 1η Αυγούστου 2020, εξαιρούνται οι λύσεις συμβάσεων ένεκα συνταξιοδότησης ή θανάτου, οι λύσεις συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου και οι οικειοθελείς παραιτήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider