Σταϊκούρας για πρώτη κατοικία: Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές θα βρεθούν προ των ευθυνών τους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας για πρώτη κατοικία: Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές θα βρεθούν προ των ευθυνών τους
«Θα υπάρξουν προβλέψεις για δεύτερη ευκαιρία σε ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις», δεσμεύθηκε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών.

«Στην επόμενη φάση οι στρατηγικοί κακοπληρωτές θα βρεθούν προ των ευθυνών τους», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στους πολίτες που δυνητικά θα μπορούσαν να ενταχθούν στην πλατφόρμα προστασίας της πρώτης κατοικίας, λέγοντας ότι, για διάφορους λόγους, μόλις 2.000 πολίτες αξιολογούνται για την ευνοϊκή ρύθμιση του νόμου.

Ωστόσο, πρόσθεσε, η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια ώστε να μπουν περισσότεροι. Όσο για την επόμενη φάση, στην οποία «θα τεθούν προ των ευθυνών τους οι στρατηγικοί κακοπληρωτές», είπε ότι «θα υπάρξουν προβλέψεις για δεύτερη ευκαιρία σε ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις «πληγές»

Η κυβέρνηση τολμά και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που δημιουργούν στην ελληνική οικονομία οι «πληγές» της ΕΑΒ, των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, της ΛΑΡΚΟ και της ΕΛΒΟ, τόνισε, στη συνέχεια, ο κ Σταϊκούρας, μιλώντας επί του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνεται η ΠΝΠ «για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019, την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και την παράταση της προθεσμίας κατάργησης υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων» (Α΄ 212) και άλλες διατάξεις».

Πρόκειται για 4 δύσκολες υποθέσεις, που δεν τις κρύβουμε κάτω από το χαλί, και οι οποίες έχουν συσσωρευμένα χρέη άνω των 2,5 δισ. ευρώ, «όσο ένας ΕΝΦΙΑ», είπε ο κ. Σταϊκούρας, περιγράφοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης για τις εταιρείες αυτές, και ειδικότερα για την υπόθεση της ΛΑΡΚΟ, που περιλαμβάνεται σε τροπολογία στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider